Om de afaceri, condamnat la TREI ANI de PUŞCĂRIE după ce a oferit arbitrilor PROSTITUATE

Un om de afaceri a fost condamnat, la Singapore, la trei ani de închisoare pentru că a corupt trei arbitri libanezi propunându-le să aranjeze rezultatul unui meci de fotbal, oferindu-le la schimb serviciile unor prostituate.

24 iul. 2014, 09:36
Om de afaceri, condamnat la TREI ANI de PUŞCĂRIE după ce a oferit arbitrilor PROSTITUATE

Eric Ding Si Yang, proprietarul unei discoteci, în vârstă de 32 de ani, a fost găsit vinovat la o precedentă audiere pe 1 iulie pentru că i-ar fi mituit pe arbitrul Ali Sabbagh (35 ani) şi pe asistenţii săi, Ali Eid (34 ani) şi Abdallah Taleb (38 ani), înaintea unui meci pe care trebuiau să-l arbitreze la Singapore.

„Obiectivul final a fost acela de a incita arbitrii să ia decizii eronate pe teren, care să fie în profitul organizatorilor de meciuri trucate”, a declarat preşedintele tribunalului din districtul Toh Yung Cheong, subliniind că asemenea practici pătează reputaţia ţării, devenită un loc cunoscut pentru organizarea de meciuri trucate.

Omul de afaceri a negat însă că ar fi comis faptele, dar reprezentantul parchetului a cerut în baza probelor existente o pedeapsă de până la 6 ani de închisoare.

Cei trei arbitri libanezi au fost arestaţi în aprilie 2013, înainte de a ajunge pe stadion pentru a arbitra un meci din Cupa Confederaţiilor Asiatice, dintre clubul singaporez Tampines Rovers şi o formaţie indiană. Toţi trei fuseseră condamnaţi într-un alt proces în cursul căruia au pledat vinovaţi, centralul primind 6 luni de închisoare, în timp ce asitenţii săi au primit câte trei luni de închisoare.