MITĂ la BAC 2014 SESIUNE TOAMNĂ. Inspectorul şef adjunct din Cluj, arestat preventiv

MITĂ la BAC 2014 SESIUNE TOAMNĂ. Inspectorul şcolar general adjunct de la Cluj, Peter Tunde, a fost arestat preventiv, după ce luni a fost prins chiar în timp ce primea mită pentru o notă mai mare la bacalaureat, în sesiunea din toamnă, potrivit România TV. Procurorii au spus că în sesiunea din vară, inspectorul a luat şpagă aproape 10.000 de euro ca să ajute mai mulţi candidaţi să promoveze examenul.

02 sept. 2014, 14:08
MITĂ la BAC 2014 SESIUNE TOAMNĂ. Inspectorul şef adjunct din Cluj, arestat preventiv

MITĂ la BAC 2014 SESIUNE TOAMNĂ. Instanta de judecată a decis, marţi, ca inspectoarea de la Cluj, Peter Tunde, să fie arestată preventiv pentru următoarele 30 de zile. Femeia fusese reţinută, luni, atunci când procurorii DNA au ridicat-o din birou în timp ce primea 1.000 de euro şpagă de la un candidat la bacalaureat. Banii reprezentau doar o transă din cele 2.200 de euro pe care le ceruse. În schimbul banilor, aceasta a promis că îl va ajuta pe candidat şi va interveni pe lângă colegii săi din comisiile de bacalaureat.

Procurorii DNA au spus că inspectoarea Peter Tunde a primit, în sesiunea de vară, de la alţi patru candidaţi, aproape 10.000 de euro.

Inspectoarea a fost demisă din funcţie de ministrul Educaţiei, Remus Pricopie.

CITEŞTE ŞI: Prodecanul Facultăţii de Finanţe-Banci din ASE, trimis în judecată pentru că a luat mită de la studenţi