Mitică Dragomir, prima reacţie după condamnare: O să mă bage în mormânt

"Nevinovat te bagă în puşcărie", a spus Mitică Dragomir după ce a aflat că a fost condamnat la 4 ani de închisoare cu executare, în primă instanţă, în dosarul privind vânzarea drepturilor de televizare a meciurilor de fotbal. 

RomaniaTV.net
15 ian. 2019, 14:50
Mitică Dragomir, prima reacţie după condamnare: O să mă bage în mormânt
„La tribunal e un cuib de judecători care ne bagă nevinovaţi la puşcărie. Procurorii nu au nicio probă, nimic. Nu există așa ceva. Sunt nevinovat. Acest dosar nu are nicio tangență cu Dumitru Dragomir. Ce nu a înțeles această judecătoare este că drepturile de televiziune sunt ale cluburilor. Mă voi duce la apel şi îmi voi dovedi nevinovaţia. O firmă care nu era a mea a făcut un contract de asociere în participaţiune cu RDS – RCS, fiecare participant îşi păstrează patrimoniul, nu poate să fie mită, dar cu cine să vorbeşti? (…) Eu am făcut licitaţie publică televizată şi acuma mă bagă la puşcărie, nu înţeleg de ce…e o nebunie. Eu am ştiut sigur că mă condamnă, i-am spus şi lui Ciutacu, „nu mă lasă ăştia”. (…) Să îmi spună că am luat un leu cu o factură, cu un martor și atunci merg la pușcărie. O să mă bage în mormânt şi gata, o să câştige un mort”, a spus Mitică Dragomir, într-o intervenţie telefonică la România TV
 
Dumitru Dragomir a mai spus că aşteaptă motivarea şi apoi va ieşi public „să explic, ca să înţeleagă toată lumea”.
„Această doamnă judecător nu a înțeles ce înseamnă înțelegerea între părți. Este contract civil. Aștept motivarea și o să explic ca să înțeleagă toată treaba. Drepturile de televiziune nu au fost cumpărate de RCS&RDS”, a completat Dragomir.
 
Dumitru Dragomir, fostul șef al Ligii Profesioniste de Fotbal, şi omul de afaceri Ioan Bendei, administratorul firmei RCS / RDS, și Dumitru Dragomir, fostul șef al Ligii Profesioniste de Fotbal, au fost condamnați marți de Tribunalul București la câte 4 ani de închisoare cu executare în dosarul privind vânzarea drepturilor de televizare a meciurilor de fotbal, potrivit deciziei instanței citate de G4Media.ro. Cei doi pot face recurs la sentință.
Fiul lui Dumitru Dragomir, Bogdan Dragomir, cercetat în același dosar pentru complicitate la luare de mită şi la spălare de bani, a fost achitat de Tribunalul București.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut că în perioada aprilie 2009 – mai 2011, în scopul de a îndeplini ori de a nu îndeplini acte privitoare la îndatoririle sale de serviciu, precum și de a îndeplini acte contrare acestora, inculpatul Dumitru Dragomir, în calitate de președinte al Ligii Profesioniste de Fotbal (L.P.F.), cu sprijinul inculpaților Bădiță Florin-Bogdan, Bogdan-Dumitru Dragomir și Bodu SRL, a pretins suma de 3,5 milioane de euro de la inculpatul Bendei Ioan în calitatea acestuia de administrator și acționar al RCS & RDS SA, din care a primit suma de 3.100.000 de euro de la RCS & RDS SA. Banii primiți au fost disimulați sub forma unor plăți făcute în cadrul unui contract de asociere în participațiune, încheiat la data de 15 august 2009, pentru finanțarea afacerii Crystal Palace Ballrooms.

Contractul respectiv a fost încheiat între societățile Bodu SRL, deținută de Dumitru Dragomir și RCS & RDS SA, inculpatul Bendei Ioan beneficiind de sprijinul inculpaților Dinei Mihai și Oprea Alexandru, administratori ai RCS & RDS SA.

Banii respectivi au fost pretinși și primiți de inculpatul Dumitru Dragomir în contextul executării, în perioada respectivă, a unui contract de cesiune a drepturilor de televizare a meciurilor de fotbal din LIGA 1, încheiat la data de 8 aprilie 2008 între L.P.F. și consorțiul constituit din societatea SC RCS & RDS SA, administrată de inculpatul Bendei Ioan și o altă societate.