Miting anti-Băsescu la Universitate. Protestatarii au blocat traficul aproape trei ore VIDEO

Publicat: Miercuri, 22 August 2012 00:45 // Actualizat: Miercuri, 22 August 2012 16:10 // Sursa: RTV.net

Câteva sute de persoane au protestat, marţi, în Piata Universităţii, împotriva deciziei Curţii Constituţionale de a invalida referendumul pentru demiterea lui Traian Băsescu. Protestele au început în cursul zilei în faţa sediului CCR, manifestaţiile mutându-se ulterior în Piaţa Universităţii. Protestul nu a fost marcat de incidente violente, încheindu-se la scurt timp după miezul nopţii.

După aproape patru ore de proteste în faţa Curţii Constituţionale, la scurt timp după anunţul CCR privind invalidarea referendumului, cele aproximativ 150 de persoane s-au mutat în Piata Universităţii.

Întrebat de reporterul România TV de ce protestează, un bărbat a declarat: "Reproşez Curţii Constituţionale că mi-a furat votul, fără pic de ruşine".

De asemenea, un alt manifestant a spus: "Nu o să mai plecăm din Piaţa Universităţii decât în momentul în care Traian Băsescu va alege să-şi dea demisia, aşa cum a hotărât poporul la referendum", a spus unul dintre protestatari.

De-a lungul orelor, numărul protestatarilor a crescut simţitor, ajungând în jurul orei 21 la circa 400 de persoane. În jurul orei 21.30, protestatarii aflaţi în Piata Universităţii au rupt gardurile montate de jandarmi şi au ocupat partea carosabilă de pe Bulevardul Magheru, oprind astfel traficul în centrul Capitalei.

Jardarmii s-au încolonat, în jurul orei 22.00, pentru a evita orice conflict violent în cadrul manifestaţiei, România TV relatând că aceşti au primit ordin să nu intervină în rândul protestatarilor.

Pe parcursul următoarei ore, numărul protestatarilor s-au redus considerabil, în principal din cauza faptului că programul de funcţionare a metroului se apropia de încheiere.

Aproape de miezul  nopţii, traficul rutier a fost reluat în zonă, după ce protestatarii rămaşi, puţini la număr, s-au mutat pe trotuarul din faţa Teatrului Naţional din Bucureşti. În mai puţin de trei sferturi de oră, întreaga manifestaţie s-a încheiat definitiv, fără a să se fi înregistrat incidente majore.

La ora 1 noaptea, în zonă se afla doar personalul de la firma de salubrizare.

13 Comenteaza // Vezi comentarii
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
22 aug 01:36
...împotriva deciziei Curţii Constituţionale de a invalida referendumul pentru demiterea lui Traian Băsescu. Citește mai departe… Sursa: ...
21 aug 23:13
Răspunde | Votează email 0 email
ionut
spuneti-i celui cu ochelari din studio de la dvs faptul ca ambasada sua nu se afla pe kiseleff, probabil apara sediul psd ...
21 aug 22:01
Răspunde | Votează email 1 email
Lupea Eugen
noname tv :prin reportajele jalnice din buc de fapt voi instigati la violente. aveti niste reporteri orbi sau mai slabi cu cerebelul.
21 aug 20:58
Răspunde | Votează email 0 email
Mihai
Un fleac. V-a ciuruit.
21 aug 16:56
Răspunde | Votează email -1 email
gabriel
AHAHAHHAHA UN LITRU DE ULEI SI UNUL DE ZAHAR SI HAI LA MITING.....!!!!!!!!
21 aug 20:25
Votează email 0 email
un litru de ulei
Pai da tu iti razi de noi nenica, ca pe tine te platesc cu milionale aia de la PDL care au furat de-au spart...dar o sa-ti vina si tie ceasul, n-ai tu grija
21 aug 15:42
Răspunde | Votează email -1 email
stefan
Mama si tata se cearta iar copii sufera
21 aug 15:26
Răspunde | Votează email -1 email
mihai romanul patriot
ce zic astia ar fii bine sa se reinfiinteze piata Univrersitatii si sa iasa oamenii sa protesteze
21 aug 15:21
Răspunde | Votează email 2 email
Goliat
Credeti ca asa va ramane? credeti ca va mai merge sa furati,sa "beliti"tara asta? vai de capul vostru de corupti.Marinarul va pleca, chiar daca nu imediat.Vai de capul lui si al vostru.Dumnezeu sa va apere de mania poporului roman.
21 aug 15:21
Răspunde | Votează email 2 email
Goliat
Credeti ca asa va ramane? credeti ca va mai merge sa furati,sa "beliti"tara asta? vai de capul vostru de corupti.Marinarul va pleca, chiar daca nu imediat.Vai de capul lui si al vostru.Dumnezeu sa va apere de mania poporului roman.
21 aug 14:58
...date, judecătorii CCR au decis să invalideze referendumul. RTV:  Protest anti-Băsescu, în Piaţa Universităţii. “Băsescu să-şi dea demisia!”...
Afişează următoarele 10 comentarii
Afişează toate comentariile
1
EUR
4.6599
RON
14 Nov
noapte 7 °
zi 12 °
Ultimele joburi adaugate
24 H