Miting de susţinerea a lui Băsescu, la Cluj. Preşedintele suspendat a dat ochii cu poporul VIDEO

Sâmbătă a fost prima zi de campanie în care Traian Băsescu a dat ochii cu poporul. Nu orice popor însă, ci unul democrat-liberal, strâns la Cluj Napoca. Mii de oameni îmbrăcaţi în alb s-au adunat deja la Cluj Napoca. Pe scenă au urcat mai mulţi lideri PDL, precum preşedintele PDL Vasile Blaga, primarul Cluj-Napoca Emil Boc, eurodeputatul Traian Razvan Ungureanu. La miting a ajuns şi preşedintele suspendat Traian Băsescu, însoţit se soţia sa, Maria. La finalul mitingului de la Cluj-Napoca, Traian Băsescu a aprins o flacără, pe care a numit-o "flacăra democraţiei", spunând că speră ca aceasta să ardă până în 29 iulie şi că va fi purtată prin ţară de tineri de dreapta.

RomaniaTV.net
14 iul. 2012, 06:40
Miting de susţinerea a lui Băsescu, la Cluj. Preşedintele suspendat a dat ochii cu poporul VIDEO

UPDATE 13.00 Preşedintele suspendat Traian Băsescu a aprins, la finalul mitingului de la Cluj-Napoca, o flacără, pe care a numit-o „flacăra democraţiei”, spunând că speră ca aceasta să ardă până în 29 iulie şi că va fi purtată prin ţară de tineri de dreapta.

„De astăzi (n.r. – sâmbătă) până pe 29 iulie o flacără va arde, se va numi flacăra democraţiei şi va fi purtată prin ţară de tineri de dreapta. Dacă pe 29 noaptea vom constata că românii au dat o lecţie lui Crin şi Victor, o vom menţine aprinsă, dacă românii vor spune «da» restauraţiei, o vom stinge până la alegerile viitoare”, a spus Băsescu, citat de MEDIAFAX.

Traian Băsescu a spus că flacăra „va pleca” din Cluj – „capitala Ardealului”, spre Bucureşti. După ce a aprins flacăra, Băsescu i-a înmânat-o unui tânăr îmbrăcat în tricou alb.

UPDATE 12. Preşedintele suspendat Traian Băsescu a urcat pe scena de la Cluj, de mână cu soţia sa Maria. 

N-am crezut că la vârsta mea o să trebuiască să mai dau o bătălie politică, dar USL a vrut. Eu cred că au greşit, vor pierde încă o dată. Ei n-au înţeles un lucru. N-au înţeles că eu nu lupt pentru un om. Lupta mea este pentru o ţară. Nu lupt pentru un scaun, ci lupt pentru români. N lupt pentru interesele de grup, ci lupt pentru interesele românilor. Lupt cu migală, am construit uşor, uşor prestigiul României în UE, în NATO. Acestor oameni, lui Crin Antonescu şi lui Victor Ponta, le-au trebuit trei zile să distrugă credibilitate României. Zilele de 3, 4, 5, 6 au fost patru zile din săptămâna neagră a României. Au decapitat statul, primele trei funcţii din stat pentru un motiv pe care încă nu l-au declarat. Au nevoie să pună mâna pe justiţie. Obiectivul lor este să ocupe scaunul de la Cotroceni pentru că de acolo se numesc procurorii de la Parchet, DNA. I-am văzut zilele acestea, s-au aruncat cu salbăticie asupra statului de drept, când au fost atenţionaţi de partenerii de la Bruxelles, s-au răţoit la ei crezând că sunt pe malul Dâmboviţei. Se răţoiesc la oameni importanţi din UE, dar n-au curaj să spună nici pâs în faţa lui Voiculescu. De ce le este teama de legile şi bunele practici europene? Ei înşisi sunt rezultatul corupţilor, şi Crin şi Victoraş sunt puşi în frunte să-i apere pe cei care sunt gata să intre la puşcărie. Când s-a declanşat furtuna în politica românească prin coincidenţă au fost duşi în câteva zile la puşcărie, fostul ministru al Agriculturii, Ioan Avram Mureşan, Sorin Ovidiu Vîntu. Capacul la pus încarcerarea lui Năstase. Atunci au înteles că dacă nu pun mână pe justiţie, vor ajunge la puşcărie, nu toţi, pentru că nu toţi sunt necinstiţi, dar în Parlamentul României sunt 20 de oameni sub urmărire penală. Nu mai vorbim de clientela lor. Oamenii aceştia şi-au vândut ţara pentru a-i scăpa pe corupţi de lege. Am convingerea că românii nu vor accepta acest lucru şi chiar dacă au supărări pe preşedintele lor, pentru că au fost momente grele în perioada de criză. Românii nu-şi vor da preşedintele pentru puşcăriabilii din USL.„, a spus Traian Băsescu.

UPDATE 10.00: Oamenii au început să se adune în Piaţa Lucian Blaga cu pancarte, şi mesaje pentru Traian Băsescu, cum ar fi „Traiane nu eşti singur, Clujul este cu tine!„. Traian Băsescu va urca pe scenă şi va lansa un mesaj pentru clujeni şi pentru toţi românii.

Aproximativ 10.000 de persoane s-au adunat sâmbătă la Cluj, la mitingul organizat de PDL pentru susţinerea lui Traian Băsescu. Preşedintele suspendat Traian Băsescu a ajuns şi el la Cluj, în Piaţa „Lucian Blaga”. 

Miile de susţinători au venit îmbrăcaţi în alb, având pancarte cu inscripţiile: „Traiane nu eşti singur, Clujul te susţine”, „Clujul este de partea ta”, „România trezeşte-te, UE a reacţionat deja, noi cât mai dormim?”, „Plagiatorul sfidează poporul”, „Băsescu nu uita, Clujul e de partea ta”, „Nu suspendării preşedintelui”, „Pro Traian Băsescu”, „Respectaţi deciziile Curţii Constituţionale”, „Traiane nu eşti singur, eu sunt cu tine”.

De asemenea, participanţii au poze cu Traian Băsescu, precum şi steaguri tricolore sau steaguri simple, albe.

Oamenii scandează „Jos USL” şi „Băsescu, Băsescu!”.

Înainte de discursuri, pe scena amblasată în Piaţa „Lucian Blaga” artiştii Aurel Tămaş, Sava Negrean Brudaşcu şi Dumitru Fărcaş au susţinut un spectacol de muzică populară. La miting au susţinut discursuri, mai mulţi lideri PDL, între care preşedintele partidului, Vasile Blaga, primarul din Cluj-Napoca, Emil Boc, eurodeputatul Traian Razvan Ungureanu, fostul premier Mihai Răzvan Ungureanu, europarlamentarul Cristian Preda.

Colegiul Director al PDL a decis, luni, organizarea a trei mitinguri în Bucureşti, Cluj-Napoca şi Iaşi, pentru „susţinerea democraţiei, a statului de drept şi a instituţiilor”, anunţa preşedintele PDL Vasile Blaga.