Miting în memoria victimelor de la clubul Colectiv în Cipru

Două sute de români s-au strâns joi seară în fața Ambasadei României la Nicosia, pentru a participa la un miting de solidaritate, organizat în memoria victimelor victimelor de la clubul Colectiv.

06 nov. 2015, 09:50
Miting în memoria victimelor de la clubul Colectiv în Cipru

Români veniți din Nicosia, Dali, Nisou, Larnaca, Ayia Napa și Paralimni au adus flori și lumânări, iar preotul comunității ortodoxe românești din Nicosia, pr. Petre Matei, a ținut o slujbă unde s-a spus ‘Tatăl Nostru’, s-a ținut un moment de reculegere și s-a intonat Imnul României, potrivit Agerpres.

Pe gardul Ambasadei României din Nicosia au fost puse afișe, steagul României și o coroană de flori, pe a cărei panglică era scris #COLECTIV, iar lumânările au fost dispuse în formă de inimă. Românii au scandat ‘Solidaritate’, ‘România’, dar și ‘Rușine!’, ‘Corupția ucide!’.

Organizatoarea mitingului de la Nicosia, Ruxandra Bogdan, a declarat că oamenii au venit pentru că doresc o schimbare. ‘Am ieșit în stradă pentru că am fost îndurerați, revoltați, îngroziți din cauza tragediei din #colectiv. Am văzut în stradă oameni tineri, oameni cu copii mici, oameni minunați, oameni care vor schimbare’, a declarat ea.

‘(…) Suntem muți în fața durerii, a plecării lor prea devreme dintre noi, a suferinței părinților care i-au pierdut, a suferințelor celor care acum sunt încă în spital și se zbat între viață și moarte. (…) Dumnezeu să-i odihnească pe cei plecați, să le dea răbdare și însănătoșire grabnică celor care sunt în spital, putere părinților și mângâiere, ca să depășească aceste momente cumplite’, a declarat preotul Petre Matei. ‘Ne gândim să facem pomenirea de 40 de zile, care se împlinesc pe 8 decembrie. Avem slujbă românească la Biserica Sf. Pavel din Nicosia, pe 6 decembrie, de Sf. Nicolae și atunci ne gândim să facem și pomenirea lor… Poate reușim să ne strângem mai mulți credincioși în biserică, să fim și acolo într-un suflet, așa cum și în seara aceasta am fost. Slujba românească de obicei începe la ora 10:00… socotesc că pomenirea o putem face în jur de ora 12:00. În jur de ora 12:00 o să fie și Slujba de Tedeum pentru Ziua Națională a României, pe 29 noiembrie ‘, a mai spus el.

Alte mitinguri de solidaritate vor mai avea loc vineri, începând cu orele 20:00, în Pafos, și duminică, orele 18:00, în Limasol, mai scrie sursa citată.

CITEŞTE ŞI INCENDIU COLECTIV. O celebră actriţă de la noi vrea să DONEZE PIELE pentru victimele din clubul morţii