Miting la Braşov. Sute de oameni au ieşit în stradă pentru a susţine familia Bodnariu

Câteva sute de persoane, în mare parte familii cu copii de toate vârstele, s-au adunat, sâmbătă, în Piața Sfatului din Brașov, pentru a participa la un miting de solidaritate cu familia Bodnariu și cu alte familii de români care locuiesc în Norvegia și ai căror copiii au fost luați de autoritățile acestei țări.

06 feb. 2016, 14:52
Miting la Braşov. Sute de oameni au ieşit în stradă pentru a susţine familia Bodnariu

Mitingul a fost organizat de Alianța Evanghelică din România prin bisericile reprezentative din județul Brașov — Biserica Creștină Baptistă, Biserica Creștină Penticostală și Biserica Creștină după Evanghelie.

Prin acest miting de protest vrem să transmitem un mesaj opiniei publice din România și opiniei publice internaționale cu privire la faptul că în Norvegia, prin legislația care reglementează funcționarea Autorității de Protecție a Copilului — Barnevernet, sunt încălcate drepturile fundamentale ale omului, în particular dreptul părinților de a crește copiii în acord cu propria credință, precum și dreptul copilului de a se bucura de căldura și protecția căminului părintesc. Prin acest protest public cerem autorităților române implicarea activă și fermă în vederea soluționării favorabile a situațiilor în care se află familiile de români din Norvegia, despărțite abuziv de copii lor„, a fost mesajul transmis de reprezentanții Alianței Evanghelice din România.

Prezent la miting, primarul Brașovului, George Scripcaru, a punctat că este normal ca un copil să crească alături de familie.

Chiar mă așteptam să se organizeze și la Brașov un miting pentru a arăta familiilor de români din Norvegia ai căror copii au fost luați de autoritățile din această țară că îi susținem și îi sprijinim în toate demersurile lor. Transmitem de aici, din Piața Sfatului, celor care așteaptă un mesaj de susținere și sprijin că suntem aproape și susținem acest demers. (…) Chiar dacă sunt sisteme diferite, orice copil trebuie să stea în sânul familiei și să aibă o viață așa cum o doresc cu toții„, a afirmat edilul.

Senatorul social-democrat Titus Corlățean, prezent și el în Piața Sfatului, a subliniat că aceste familii au nevoie de solidaritate, de sprijin.

Vă spun de la bun început că m-aș fi bucurat să mă întorc la Brașov pentru o ocazie fericită. Din păcate, nu este o ocazie fericită, dimpotrivă este o dramă pe care o familie foarte frumoasă, pe care unii dintre noi o cunoaștem personal, o trăiește și este vorba de o dramă a mult mai multor familii de români, familii mixte sau familii provenind din alte țări decât Norvegia, în condițiile în care copiii sunt smulși atât de brutal părinților și vă asigur, din proprie cunoștință, de la fața locului, absolut nejustificat. Mă bucur totuși că, în contextul acesta atât de dureros, la Brașov, dar și în alte orașe din România, oameni cu credință în Dumnezeu, oameni atașați ideii de familie, o instituție care trebuie să rămână în continuare sacră, sunt prezenți și manifestă multă solidaritate. Sunt momente în viață în care trebuie să fim alături de cei care suferă„, a transmis Corlățean.

Cei prezenți la miting au purtat steaguri tricolore și norvegiene și pancarte pe care se puteau citi mesaje precum: „Nu vreau să cresc la străini”, „Mai bine mamă săracă în România, decât mamă cu copii furați în Norvegia”, „Copiii trebuie să crească în familie”, „Luați mâna de pe copiii noștri”, „Barnevernet lasă-mă acasă”.

Mitingul s-a încheiat după două ore fără incidente.