Mitropolitul Ardealului, atac la noua Constituţie din cauza homosexualilor

Laurenţiu Streza, mitropolitul Ardealului, a contestat în cuvinte dure proiectul de revizuire a Constituţiei deoarece nu dă garanţii suficiente împotriva căsătoriilor între persoane de acelaşi sex, scriu jurnaliştii de la ziarul "Tribuna" din Sibiu. Într-o predică susţinută duminică într-o comună sibiană, Streza a spus că biserica se va opune adoptării acestui proiect, dacă nu va fi modificat.

16 iul. 2013, 06:09
Mitropolitul Ardealului, atac la noua Constituţie din cauza homosexualilor

„Familia este compusă din bărbat, femeie şi copii, nu dintre soţi pentru că soţii pot să fie şi doi soţi şi două soaţe. Să ştiţi că este o pedeapsă a lui Dumnezeu care vine asupra noastră. Dacă noi vom pierde lucrul acesta, am pierdut totul. Ne ajunge că trebuie să le spunem tinerilor că nu-i o joacă dacă le dă voie statul şi legea să stea împreună să convieţuiască. Nu convieţuit, ci curvit! Nu-i convieţuire!”, a spus ierarhul referindu-se la homosexuali.

MItropolitul s-a declarat îngrijorat şi de perspectiva ca homosexualii să poată adopta copii, situaţia pe care a etichetat-o „cel mai mare atentat la spiritualitatea noastră”. „Convieţuire este când în faţa lui Dumnezeu  îţi asumi toate răspunderile şi prima răspundere este naşterea de prunci. Ei, aceştia care vor să fie ei, câte doi sau câte două, au după aceea pretenţia că au alcătuit o familie şi, orice familie are drept de înfiere de copii. Deci, copiii îi facem noi şi îi dăm lor. Este cel mai mare atentat la fiinţa neamului nostru şi la spiritualitatea noastră. Sperăm, nădăj­duim, ne luptăm şi nu cedăm până în ultima clipă când înţelepţii votează, când hotărăsc şi spunem „nu” pentru că vrem să rămână aşa cum trebuie dacă suntem popor român drept credincios”, a afirmat Laurenţiu Streza.

La predica din comuna Şmig au fost prezente mai multe notabilităţi din judeţ, pritnre care prefectul preşedintele CJ Sibiu şi mai mulţi parlamentari din judeţ.