Mituri despre constipaţie care îţi pot face rău dacă le crezi

Constipatia este una dintre cele mai vechi si cele mai des intalnite afectiuni din lume. Potrivit statisticilor in domeniu, in Franta 10 milioane de oameni au aceasta problema. Germania a raportat un procent de 30% din populatie suferind de constipatie. In Romania, numarul ajunge in jurul a 7 milioane de oameni.

28 nov. 2014, 20:40
Mituri despre constipaţie care îţi pot face rău dacă le crezi

Nu e de mirare ca in jurul problemei sunt fel si fel de pareri, unele avizate, altele nu. Acestea din urma dau nastere unor mituri care ar putea face mai mult rau decat bine.

Iata cateva mituri despre constipatie pe care ar trebui sa le uiti.

Clisma ajuta la curatarea organismului

Clisma si irigarea colonului pot elimina din reziduri, insa nu nu sunt o modalitate eficienta de prevenire sau vindecare a constipatiei. De fapt, clisma poate cauza constipatie, mai ales in cazul persoanelor in varsta. Irigarea colonului poate afecta colonul ceea ce poate duce la alte probleme.

CITESTE SI: Metode pentru a scăpa rapid de durerile de burtă, la femei

Laxativele au efect rapid

In functie de tipul de laxativ folosit poti avea nevoie de cateva minute inainte de ca tranzitul intestinal sa inceapa. Un supozitor isi poate face efectul intr-o ora. Insa s-ar putea ca in urmatoarele zile sa consumi o serie de produse bogate in fibre insolubile pentru a scapa de constipatie. Cele mai multe laxative au efecte doar pe termen scurt, iar folosirea lor in exces poate duce la probleme digestive. In general, constipatia dureaza cateva zile si rareori, devine serioasa.

Citeste mai mult pe sfatulparintilor.ro