Mituri despre detoxifiere

Corpul nostru are nevoie de detoxificare, însă nu tot ce se spune despre această metodă este adevărat. Vezi care sunt cele mai comune mituri despre cum poți elimina toxinele.

31 aug. 2015, 08:53
Mituri despre detoxifiere

1. Oamenii trebuie să facă cure de detoxificare pentru a fi sănătoși

Corpul nostru se detoxifică în mod natural, cu ajutorul ficatului, rinichilor și a tractului gastro-intestinal. Aceste organe ajută la eliminarea toxinelor, așa că nu ai nevoie de cure de detoxificare, potrivit livescience.com.

2. Detoxificarea îți dă energie

O cură de detoxificare cu sucuri, de exemplu, le oferă oamenilor o senzație de siguranță și îi face să creadă că fac ceva bun pentru sănătate. Adevărul este, însă, că nu ai nevoie de ea. În primele zile ale curii, corpul folosește glicogenul pentru energie, iar asta te scapă de apa în exces și te ajută să slăbești. Mai departe, poți simți dureri de cap, lipsa energiei și tremur, din cauza nivelului scăzut de zahăr. Cu timpul, detoxificarea poate duce la constipație, din cauza lipsei de fibre, și iritabilitate. După ce revii la o alimentație normală, te îngrași la loc, așa că specialiștii nu o recomandă.

Citeşte mai mult pe unica.ro