Mituri despre îngrijirea pielii demontate

Toate femeile, indiferent de vârstă, îşi doresc o piele frumoasă, fără imperfecţiuni, riduri sau alte semne inestetice. Iar pentru această frumuseţe sunt dispuse să îndure tot felul de tratamente cosmetice şi să testeze sute de produse care le promit un ten perfect.

RomaniaTV.net
01 nov. 2013, 09:19
Mituri despre îngrijirea pielii demontate

Insa, foarte multe astfel de „solutii salvatoare” nu sunt altceva decat niste simple mituri, care nu dau rezultatele dorite si care ne fac sa renuntam la lupta noastra pentru un ten frumos si sanatos.

Citeşte şi Secrete de reîntinerire a pielii

Iata care sunt cele mai comune mituri si afla cat sunt de adevarate.

Tenul gras nu are nevoie de crema

Multe persoane care au tenul gras sunt de parere ca nu mai au nevoie de creme hidratante. Este adevarat ca, pielea grasa nu are nevoie de creme intens hidratante si grele (are ea deja destul ulei natural), insa are nevoie de creme pe baza de apa, care sa mentina celulele epidermei sanatoase. Celulele pielii sunt ca si pestii, au nevoie de apa pentru a trai, iar fara acesta imbatranesc prematur. Nu e de-ajuns doar sa bei apa, ci au nevoie de hidratare topica.

Citeşte şi Ghid complet de frumuseţe şi îngrijire pe timp de toamnă

Cu cat crema de ochi este mai grasa, cu atat este mai eficienta

Majoritatea cremelor de ochi sunt foarte grase, continand uleiuri grele, precum uleiurile minerale sau petrolatum. Aceste ingrediente se absorb greu in piele, asa ca stau la suprafata si migreaza in ochi in timp ce dormi, provocand cearcane la trezire. Nu numai asta e problema, ci si faptul ca aceste uleiuri grele atarna greu pe tesuturile delicate ale ochilor, rezultand in timp pierderea elasticitatii. Asadar, cauta creme de ochi care sa se absoarba in piele, dar sa iti lase si sentimentul de catifelare si usurinta.

Citeşte mai multe mituri despre frumuseţe pe Ele.ro.