MITURI FALSE despre CORPUL UMAN, demontate de cercetători. Ce se întâmplă dacă înghiţi GUMA de MESTECAT

Corpul uman este unul dintre cele mai dezvoltate mecanisme existente în lume şi cercetătorii nu au reşit încă să îl înţeleagă perfect. Acesta este şi motivul pentru care în cultura populară au apărut numeroase mituri pe care mulţi oameni le cred ca fiind adevărate. Mai jos se află câteva mituri despre corpul uman pe care şi tu eşti tentat să le crezi.

21 sept. 2014, 07:09

1. Dacă stai prea aproape de televizor îţi strici ochii

Cu toate că privitul ecranului îţi poate face ochii să obosească mai repede, există doar două tipuri de lumină care lezează cu adevărat ochii, acestea fiind lumina UV şi lumina laserelor.

2. Frigul îţi provoacă gripa

Chiar dacă din cauza frigului sistemul imunitar poate să nu funcţioneze cum trebuie, făcând corpul mai predispus la gripă, virsul gripei, provenit din germeni, este cel care infestează corpul, indiferent dacă este cald sau frig.

3. Celulele creierului nu se regenerează

În credinţa populară se spune că atunci când consumi droguri sau alcool începi să pierzi neuroni pe care nu îi mai recuperezi. Cu toate acestea, fiecare celulă din corp se regenerează, implicit şi celulele creierului.

4.Ciocolata şi grăsimea produc acnee

Există un singur mod prin care ciocolata şi grăsimea pot produce acnee, doar dacă sunt frecate de faţă. Astfel, porii pielii se închid şi încep să apară coşuri. În rest nu există nicio legătură între mâncatul unei ciocolate şi apariţia acneei.

5. Guma de mestecat rămâne şapte ani în stomac

în copilărie, părinţii le spun mereu copiilor să nu înghită guma de mestecat deoarece va rămâne lipită de stomac. Cercetătorii au descoperit că acest produs nici nu se digeră, trecând prin stomac cu acceaşi viteză ca orice alt lucru ingerat, fiind ulterior eliminat.

6. Trosnitul degetelor provoacă artrită

Cu toate că acest gest este considerat periculos pentru mâini, trosnitul degetelor doar eliberează aerul strâns între articulaţii şi nu produce efecte pe termen lung.

7. Cafeaua te trezeşte atunci când eşti beat

Multe persoane aflate sub influenţa băuturilor alcoolice cer o cafea, crezând că astfel vor scăpa de efectele beţiei. Chiar dacă este cunoscut efectul energizant al cafeinei, care poate face corpul mai alert, cantitatea de alcool rămasă în sânge este aceeaşi.

8. Micul-dejun este cea mai importantă masă a zilei

Micul dejun nu îţi porneşte metabolismul şi nu te face să nu îţi mai fie foame pentru tot restul zilei. Astfel, s-a ajuns la concluzia că dejunul este la fel de important ca orice altă masă a zilei.

9. Trebuie să consumi cel puţin doi litri de apă zilnic

Hidratarea este extrem de importantă pentru organism, însă fiecare persoană are nevoie de o cantitate diferită dee apă. Mai mult, organismul primeşte apă şi prin alimentele pe care le ingerăm.

10. Folosim doar 10% din creier

Numeroşi oameni consideră că folosim doar 10% din puterea creierului. În schimb, cercetătorii au descoperit că folosim acest organ în proporţie de 100%.