Mituri populare despre stres

Oamenii folosesc mereu cuvântul stres: se poate spune că este un cuvânt la modă, auzim mereu prieteni apropiaţi şi colegi care se plâng în legătură cu cât de stresaţi sunt şi de numărul mare de produse şi activităţi care „sunt generatoare de stres". Dar ce înseamnă asta cu adevărat? Când este vorba despre stres, ideile greşite despre cauze, simptome şi tratamente se întâlnesc peste tot.

RomaniaTV.net
05 feb. 2014, 20:40
Mituri populare despre stres

Iată câteva mituri populare despre stres:

1. Stresul este motivator

Cu totii credem ca putin stres este un lucru bun. Pana la urma se spune ca, emotiile de dinaintea unui examen ne fac sa muncim mai mult, iar stresul moderat de la munca ne impulsioneaza sa reusim. Dar, oare stresul este cel care ne motiveaza? Andrew Bernstein, autorul cartii „Miturile stresului” explica ca stimularea si angajamentul (stabilirea de obiective si demararea unor noi proiecte) sunt cele care ne motiveaza si nu stresul. „Daca ai succes si esti stresat, ai succes in ciuda stresului si nu datorita lui”, sustine Bernstein.

2. Câteva pahare te ajută să te destresezi

Poate ca ar trebui sa te mai gandesti inainte de a consuma cel de-al doilea sau al treilea pahar de vin dupa o zi stresanta. Potrivit unui studiu din publicat in jurnalul Clinical Endocrinology and Metabolism, alcoolul stimuleaza, de fapt, eliberarea cotizolului – hormonul stresului. Mai mult, s-a descoperit ca alcoolul si stresul se stimuleaza unul pe altul – oamenii apeleaza la alcool sa scape de stres si stresul, in schimb, scade efectele consumului exegarat de alcool, potrivit unui studiu realizat la Universitatea Chicago.

Citeşte mai mult pe sfatulparintilor.ro