Mizerie de nedescris în şcolile din România! Mii de elevi sunt în mare PERICOL în fiecare zi

Situaţie îngrijorătoare în educaţie. 10% din unităţile de învăţământ din România trebuie închise, în acest moment, pentru că pun în pericol siguranţa copiilor. Aproape 700 de şcoli nu au autorizaţii, apă, pereţii sunt dărâmaţi, iar toaletele sunt în curte.

09 iun. 2014, 12:28

Elevii din aproape 700 de şcoli din întreaga ţară studiază în condiţii insalubre, iar unităţile funcţionează practic ilegal, fără autorizaţii. „Copiii ăştia parcă nu vin la şcoală, parcă merg la animale. Mai bine stau şi animalele decât stau copiii ăştia la şcoală”, spune o mamă supărată.

Potrivit România TV, în următorii 4 ani toate şcolile din România vor fi evaluate de Agenţia pentru asigurarea calităţii în învăţământ. Multe unităţi nu au fost evaluate niciodată, însă au fost acreditate automat prin lege în 2010.

„Multe şcoli din mediu rural nu au apă curentă şi au toaletele afară. Dacă ar fi să respectăm strict literea legii nu ar primi în veci autorizaţie sanitară de funcţionare. Multe şcoli au această autorizare pe semnatura directorului. Aici directorul răspunde şi ar trebui să nu mai semneze că e libertatea lui în joc”, a declarat Şerban Iosifescu, preşedinte ARACIP, potrivit România TV.

De data aceasta însă şcolile care nu vor avea actele în regulă se vor închide, spun specialiştii de la ARACIP.

Citeşte şi: O NOUĂ MATERIE OPŢIONALĂ, introdusă în şcoli

„Noi am constatat ca 10% dintre unităţile care sunt acreditate acum ar putea fi înschise. 10% la nivel naţional sunt şcoli care au probleme de diferite tipuri care pun în pericol siguranţa copiilor”, a declarat Valentina Mihăiloă, vicepreşedinte ARACIP.

În urma controalelor efectuate în şcoli la începutul anului de Direcţiile de Sănătate Publică au fost date amenzi de aproape 11.000 de lei, iar unele şcoli au rămas fără autorizaţie sanitară.

Citeşte şi: Profesorii cer măsuri drastice pentru abuzurile din şcoli