MOARTE SUSPECTĂ a unui bebeluş la Spitalul de Urgenţă din Bistriţa

Poliţiştii bistriţeni au deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă în cazul unui bebeluş în vârstă de cinci luni din localitatea Tureac, care a decedat în cursul nopţii de miercuri la Spitalul de Urgenţă Judeţean din Bistriţa, unde a fost adus în stop cardio-respirator.

20 nov. 2014, 09:44
MOARTE SUSPECTĂ a unui bebeluş la Spitalul de Urgenţă din Bistriţa

Poliţiştii au fost sesizaţi asupra decesului de către medici şi, pentru efectuarea necropsiei, a fost necesară deschiderea unui dosar penal, urmând ca, în funcţie de rezultatul acesteia, să se stabilească dacă părinţii băieţelului pot fi traşi la răspundere, potrivit Agerpres.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Bistriţa-Năsăud, Marius Rus, spune că părinţii bebeluşului au sunat la 112 miercuri, în jurul orei 21.00, iar la faţa locului a fost trimis echipajul de prim-ajutor al SMURD din Prundu Bârgăului.

Pentru că familia locuia într-o zonă mai greu accesibilă, părinţii au coborât cu bebeluşul în întâmpinarea echipajului medical, paramedicii constatând că băieţelul intrase deja în stop cardio-respirator, motiv pentru care s-a trecut la aplicarea manevrelor de resuscitare. Din localitatea Josenii Bârgăului, bebeluşul a fost preluat de echipajul de terapie intensivă şi transportat la Spitalul de Urgenţă Judeţean din Bistriţa, însă medicii nu l-au mai putut salva.

Poliţiştii aşteaptă rezultatele necropsiei, ce va stabili exact cauzele care au dus la decesul bebeluşului.

Citeşte şi. Caz ŞOCANT în Bacău: O tânără a murit după o operaţie de apendicită