Moarte suspectă la Spitalul Judeţean Ploieşti. Un pacient a decedat după ce a fost scăpat de pe targă

Moarte suspectă la Spitalul Județean Ploiești. Rudele unui pacient operat de o tumoră cerebrală acuză că bărbatul a murit după ce a fost scăpat de pe targă, în cap. Poliția face o anchetă în acest caz.

07 ian. 2019, 08:21

Bărbatul în vârstă de 71 de ani era internat la Spitalul Judeţean din Ploieşti de mai bine de două luni. Bătrânul a fost operat de un neurochirurg, iar după intervenție, pacientul a făcut progrese vizibile. Pe 4 ianuarie, însă, familia a fost anunţată că bărbatul a murit.

Rudele au depus o plângere după ce au observat că s-a dispus efectuarea obligatorie a autopsiei ca urmare a căderii de pe targă!

„Bunicul meu a fost internat la spitalul județean din Ploiești. A avut o tumoră la cap, a stat aproape două luni în spital, l-au operat și totul decurgea normal.. Începuse să vorbească, să deschidă ochii, cu alte cuvinte își revenea.. Dar vineri (n.r. – 4 ianuarie) ne-au sunat de la spital să ne spună că a murit. Cauza morții nu a fost cea pentru care s-a operat, ci l-au scăpat în cap pe holul spitalului cei care îl transportau și asta i-a provocat moartea. Am fost la morgă, iar cea care se ocupă de el ne-a spus că trebuie să mergem la poliție, sa plătim 200 de lei ca să scoatem spitalul de sub urmărirea penală, cu alte cuvine să plătim tot noi pentru ei, că l-au omorât! Ne-au dat de la spital o foaie pe care scrie la rubrica motivele care au condus la efectuarea obligatorie a autopsiei: traumatism cranio facial prin cădere de pe targă”, a povestit unul dintre nepoţii bătrânului, potrivit observatorulph.ro. 

În acest caz a fost deschis dosar penal, urmând ca medicii legiști să se pronunțe în urma unei expertize asupra cauzei exacte a morții pacientului.

Și conducerea Spitalului Județean de Urgență Ploiești susține că s-a deschis o anchetă internă, urmând ca cei vinovați să fie supuși comisiei de disciplină, însă în astfel de situații Poliția va stabili cu exactitate circumstanțele decesului bărbatului de 71 de ani.