Moartea procuroarei care l-a cercetat pe Vîntu ridică semne de întrebare. Ancheta a fost redeschisă

Autorităţile au reluat ancheta în cazul morţii suspecte a procurorului Luminiţa Şega, care l-a cercetat pe Sorin Ovidiu Vîntu. Fratele ei a fost audiat şi e convins că, de data aceasta, cercetările vor merge până la capăt.

12 mai 2015, 16:23
Moartea procuroarei care l-a cercetat pe Vîntu ridică semne de întrebare. Ancheta a fost redeschisă

Procurorul Luminiţa Şega a murit în condiţii suspecte în 2006, iar analizele medicale au arătat că e posibil ca ea să fi fost otrăvită. Mircea Slăvilă, fratele procuroarei, a fost prezent miercuri la Parchet, pentru a da declaraţii, ancheta privitoare la moartea moartea Luminiţei Şega fiind reluată. „Eu sunt convins că de data aceasta se ajunge acolo, la aflarea vinovatului sau vinovaţilor. Eu am alte informatii despre ce s-a întamplat cu ea, până la dosarele astea”, le-a spus Mircea Slăvilă jurnaliştilor„.

Procuroarea Luminiţa Sega a murit în 31 iulie 2006, la vârsta de 44 de ani, după un an de chin, operaţii şi dureri groaznice cărora medicii nu au putut să le găsescă diagnostic. Totul a început în 16 martie 2005, când, în timp ce se afla în biroul sau din DNA, Luminiţa Şega a căzut la podea, zvârcolindu-se de durere, ţinându-şi capul în mâini şi urlând după ajutor. La această scenă au asistat colegii săi procurori, care au chemat ambulanţa, procuroarea fiind de urgenţă internată în Clinica de neurochirurgie a Spitalului Bagdasar Arseni.

Au urmat analize peste analize, operaţii în ţară şi în străinătate efectuate de reputaţi medici, care au operat practic în orb, neputând să stabilească exact cauza durerilor procuroarei Şega, ci doar că există semne vizibile de degenerare a creierului. Potrivit luju.ro, mai târziu au apărut şi rezultatele toxicologice care au relevat că Luminiţa Sega a fost otrăvită sistematic cu aluminiu.