Fiul fostului şef al TVR Răzvan Theodorescu, găsit mort în casa de vacanţă din Argeş

Fiul fostului şef al TVR Răzvan Theodorescu a fost găsit mort, luni, în casa de vacanţă pe care o deţinea în localitatea Corbeni din judeţul Argeş, iar poliţiştii fac cercetări pentru a stabili cauza decesului. Istoricul de artă Răzvan Theodorescu, membru al Academiei Române, a devenit celebru pentru că a fost primul preşedinte al TVR după Revoluţia din 1989. Ulterior, Theodorescu a ocupat mai multe funcţii, de ministru al Clturii şi de senator.

10 oct. 2016, 16:53
Fiul fostului şef al TVR Răzvan Theodorescu, găsit mort în casa de vacanţă din Argeş

Ion Vladimir Theodorescu, în vârstă de 43 de ani, originar din Bucureşti, a fost găsit luni mort în locuinţa de vacanţă pe care o deţinea în Argeş. Acesta a fost găsit de menajera familiei.

Potrivit unor surse din Serviciul de Ambulanţă Argeş, citate de news.ro, apelul la 112 a fost dat luni după-amiază, în jurul orei 17.20, iar în momentul în care medicul a ajuns la Corbeni nu a mai putut face altceva decât să constate decesul şi să anunţe Serviciul de Medicină Legală.

Cadrele medicale presupun că Vladimir Theodorescu murise cu câteva ore înainte sau chiar în timpul nopţii, având în vedere semnele de moarte avansată, respectiv rigiditatea şi paloarea.

Cei care aveau grijă de casa de vacanţă le-au declarat oamenilor legii că Ion Vladimir nu ieşise din casă toată ziua. 

Bărbatul ar fi vorbit duminică la telefon cu un prieten căruia i-a spus că are febră, dar că nu are în intenţia să se ducă la spital.

Mai mult, acesta povestise apropiaţilor că a fost în Munţii Buzăului unde l-ar fi muşcat un şarpe.

„Colegii mei se află la faţa locului şi fac cercetări pentru stabilirea împrejurărilor în care a survenit decesul”, a declarat Andreea Însurăţelu, purtător de cuvânt IPJ Argeş, citat de Mediafax. 

Răzvan Theodorescu are o avere impresionantă

Răzvan Theodorescu deţine 50 de hectare de teren agricol la Ruginoasa (Iaşi), 100 de hectare la Secuieni (Neamţ), 10 hectare la Mărgineni (Neamţ), în ultima localitate fiind şi proprietarul unei păduri de 10 hectare.

Mai mult, Theodorescu a moştenit, în 2003, un conac din secolul 19 în satul Barzoveni (Neamţ). Presa a relatat că Theodorescu a intrat, în anul 2000, în posesia moştenirii de familie de la Ruginoasa, de 50 de hectare, dar că nu a menţionat-o în acte şi pe sora sa, Marietta, stabilită în Germania. Aceasta a formulat o cerere de reconstituire a dreptului de proprietate, dar legea nu permitea împroprietărirea moştenitorilor cu o suprafaţă mai mare de 50 de hectare, iar suprafaţa maximă fusese deja dată în proprietatea fratelui ei, Răzvan Theodorescu. Marietta a deschis proces în România, s-a dus şi la CEDO, dar, până la urmă, instanţele nu i-au recunoscut dreptul de a intra în posesia părţii ei de moştenire. Detalii, aici.