Mariana Câmpeanu: Alocaţia copilului trebuie acordată doar celor defavorizaţi

Ministerul Muncii caută o soluție pentru a sprijini familiile care au copii, dar au venituri insuficiente. Mariana Câmpeanu susţine că alocaţia copilului nu ar mai trebui acordată tuturor, ci doar celor defavorizaţi, care au nevoie de ea.

17 ian. 2014, 07:29
Mariana Câmpeanu: Alocaţia copilului trebuie acordată doar celor defavorizaţi

„Noi trebuie sa ne dezvoltăm domeniul de serivicii pentru copi,i lucru care ar rezolva şi problema indemnizaţiei pentru copii care este înfiorător de mică”, a declarat Mariana Câmpeanu, potrivit România TV.

„Avem peste 3,8 milioane de copii care primesc alocaţie şi ar trebui să acordăm acele ajutoare mai ţintit„, a mai spus ministrul Muncii.

„În domeniul serviciilor vrem sa facem un studiu şi să facem un pachet minim de bază pentru bunăstarea copilului”, a precizat Mariana Câmpeanu.

Cât priveşte ajutorul de creştere a copilului acordat mamelor, ministrul Muncii spune că România este foarte generoasă comparativ cu alte state europene.

„Eu nu cred ca indemnizatia pentru mame este mică şi avem şi cel mai mare concendiu de îngrijire de creştere al copilului din Europa”, a mai spus ministrul Muncii.

În acest fel, familiile cu venit mediu sunt încurajate să aducă pe lume copii, in detrimentul femeilor de carieră, al căror venit depășește 3.400 de lei lunar.