Motive să te trezeşti dis de dimineaţă

Personele matinale sunt mai productive și mai fericite comparativ cu cele care se trezesc greu și cărora diminețile li se par o corvoadă. Dacă ești mai activ în prima parte a zilei, te vei bucura de sănătate mai mult, atât fizic cât și emoțional.

05 sept. 2017, 06:17
Motive să te trezeşti dis de dimineaţă

Vei fi mai fericit

Cercetătorii au descoperit că persoanele matinale au tendința de a fi mai fericite per total decât restul și mai mulțumite de sine. Specialiștii spun că lumina din prima parte a zilei influențează pozitiv starea de spirit, fiind corelată cu optimismul. Randamentul dat la locul de muncă este și el mai ridicat, pentru că sarcinile cele mai solicitante trebuie îndeplinite, de regulă, în prima parte a zilei.

E posibil să cântărești mai puțin

Un studiu britanic din 2016, în care au fost analizate aproape 90.000 de persoane, a încercat să afle care sunt genele ce influențează ceasul biologic al unui individ. S-a constatat că o persoană matinală are un indice corporal mai scăzut decât restul.

Trezitul devreme scade riscul apariției diabetului

Persoanele care se trezesc mai târziu au un risc mai mare de a se îmbolnăvi de diabet sau de a dezvolta sindromul metabolic, ce creează rezistență la insulină și poate duce la declanșarea bolilor cardiace, spre deosebire de cei cu un program matinal.

Vei avea un somn mai liniștit

Doar 20% din persoanele matinale suferă de insomnie, potrivit specialiștilor, spre deosebire de 40% din cele care merg la somn la ore înaintate. Totodată, e mult mai puțin probabil să suferi de depresie.

Ajungi…departe

S-a constatat că persoanele matinale au tendința să ia note mai bune la școală sau să ocupe funcții mai bune. Sunt mai productive și își gestionează mai bine problemele, fiind mai energice și având mai mult entuziasm în realizarea sarcinilor cotidiene

Află ce anume să faci dimineața ca să fii mai fericit pe clicksanatate.ro.