Vieţi DISTRUSE de jocurile de noroc. Cazuri CUTREMURĂTOARE, dependenţa este o BOALĂ

Pe lângă dependenţele clasice, de alcool, ţigări sau droguri, există şi unele chiar mai costisitoare şi poate mult mai nocive din punct de vedere social, cum ar fi gamblingul, dependenţa de jocurile de noroc.

24 apr. 2014, 09:28
Vieţi DISTRUSE de jocurile de noroc. Cazuri CUTREMURĂTOARE, dependenţa este o BOALĂ

Cei care se confruntă cu dependenţa de jocurile de norc joacă mai întâi din curiozitate, apoi o fac din plăcere şi sfârşesc prin a căuta în mod constant să îşi satisfacă această plîăcere, nesimţindu-se împliniţi în niciun alt mod.

Pentru a află mai multe despre această patimă, Ziare.com a luat legătura cu reprezentanţii centrului „Dependenţii Anonimi” din Bucureşti, care le asigură jucătorilor psihoterapie, suport, consiliere familiară şi tratament, într-un cadru confidenţial.

Citeşte şi ADIO, păcănele. Cum vor parlamentarii Puterii vor să împiedice evaziunea fiscală în sălile de joc de cartier

Sunt prezentate astfel cazurile câtorva astfel de persoane dependente de păcănele. „Mi-am dat seama că dependenţa este prezentă atunci când nu mă mai puteam abţine de la joc, făceam orice pentru a obţine bani din joc, prin metode legale sau ilegale. Acest lucru s-a întâmplat la vârstă de 19 ani, acum aproximativ 3 luni (…)

Pur şi simplu eram mereu cu gândul la sala de jocuri, visam noaptea că sunt acolo, dacă nu eram acolo, eram nervos şi agitat„, a povestit un tânăr.

B. are 37 de ani şi a jucat prima dată la pariuri sportive când şi-a luat un bilet cu 20 de evenimente de la agenţie de profil.

Am realizat că jocurile de noroc sunt o problema când mi-am pierdut prietenii, nu am putut achita creditele la banca şi că puteam să îmi pierd familia şi viaţă (…)

Am pierdut respectul faţă de sine, mi-am pierdut prietenii, m-am închis în mine şi am pierdut orice contact cu exteriorul„, a spus B., adăugând că pagubă totală suferită este de circa 80.000 de euro şi că a rămas cu credite restante.

Citeşlte şi LOTO 6/49: Românii mai mult cheltuiesc decât câştigă. Studiu de caz la Bacău

C. are 25 de ani şi a jucat prima dată poker cu prietenii, după care a început să joace în mediul online. După aproape jumătate de an de la momentul în care şi-a dat seama că este dependent, a apelat şi la terapie.

Pe plan fizic am pierdut aproximativ 20 kilograme, am avut stări de insomnii, senzaţii de greaţă, instabilitate psihică„, a declarat C., adăugând că rudele nu au aflat niciodată de problema sa.

Citeşte şi Doi dependenţi de păcănele au jefuit o sală de jocuri de noroc din Timişoara

Dependenţa de jocuri de noroc nu este un viciu sau un eşec de moralitate, este o boală – întâlnită în literatură de specialitate sub denumirea de tulburare de control a impulsului, ce se explică prin incapacitatea persoanei de a rezista impulsului de a juca, în ciuda conştientizării efectelor negative pe care acesta le are asupra sa şi a celor din jurul lui„, a explicat pentru Ziare.com Raina Şaguna, psihoterapeut integrativ.

Citeşte şi Oana Lis i-a jucat pensia lui Viorel Lis la „păcănele”