Mobila lui Traian Băsescu, mutată din vila prezidenţială. Piesa de rezistenţă: un bar din lemn masiv VIDEO

Mobila folosită de Traian Băsescu timp de 10 ani a fost scoală din Vila Lac 3, unde a stat fostul preşedinte. Pentru că aici urmează să se mute noul preşedinte Iohannis, vila este golită şi renovată din temelii, iar mobila va fi schimbată. Una dintre piesele de rezistenţă din vila prezidenţială este barul din lemn masiv, potrivit unui material exclusiv România TV filmat cu camera ascunsă.

06 mai 2015, 13:05
Mobila lui Traian Băsescu, mutată din vila prezidenţială. Piesa de rezistenţă: un bar din lemn masiv  VIDEO

După mutarea provizorie a lui Traian Băsescu la Scroviştea, vila Lac 3 se pregăteşte de renovări: mobila folosită de fostul preşedinte timp de 10 ani a fost scoasă din clădire şi va fi recondiţionată.

Într-un reportaj  realizat de România TV, muncitorii povestesc ce se întâmplă cu mobila folosită de fostul preşedinte.

Citeşte şi: Vila din Gogol, destinată lui Traian Băsescu, ar fi NESIGURĂ. Mioara Roman: Nu o să se mute niciodată acolo

Discuţie Reporter- angajaţi RAPPS, material România TV filmat cu camera ascunsă:

„- Când se licitează mobila asta?
– Nu se licitează. Vine de la «Lac 3»
– Aaaa … De la Vila Lac?
– Da.
– De la Băse?!
– De la Băsescu!”

Piesele de mobilier au fost coborâte cu grijă din maşină şi duse în depozit, acolo unde vor fi reparate. Deşi mobila va arăta ca nouă după recondiţionare,  preşedintele Klaus Iohannis va primi alta.

Discuţie Reporter- angajaţi RAPPS, material România TV filmat cu camera ascunsă:

„- Şi mobila lui, ce se-ntâmplă cu ea?
– O renovează! Nu se mută Iohannis acolo? Îi renovează conacul şi asta o aduc fetele şi meseriaşii (…) O lustruieşte. S-a mai zgâriat pe-aici (…) Asta e a RAPPS-ului, mobila! Ce, e a lui?”

Piesa de rezistenţă a mobilei pare, de departe, barul pe care Băsescu l-a folosit timp de 10 ani.

Discuţie Reporter- angajaţi RAPPS, material România TV filmat cu camera ascunsă:

– Dacă-l întrebi …barul ăla …n-are el apă în casă cât a băut!
– Barul e ăsta de aici, de pe dreapta?
– Chiar în dreapta, în colţ, acolo”

Barul ăsta de aici? Nu e de vânzare„, a precizat un agent de pază.

Până la finalizarea renovărilor la vila prezidenţială, Prima Doamnă a României a decis să-şi amâne mutarea la Bucureşti.

„Mi-e greu cu naveta, dar deocamdată nu am unde să mă mut. Mai aşteptăm. Anul şcolar viitor vă transferaţi la Bucureşti? Când o să avem un loc al nostru o să ne gândim, da. Deocamdată nu avem unde sta”, a declarat Carmen Iohannis la sfârşitul lunii februarie.

Citeşte şi: Când se va muta Klaus Iohannis în Vila Lac 3, eliberată de Băsescu

„Statul român nu mi-a pus la dispoziţie reşedinţa oficială a preşedintelui României. Ce se va întâmpla în continuare… Vom urmări cu toţii cu mare atenţie”, a declarat Klaus Iohannis.

În acest sens, fostul şef de stat a precizat încă din martie că îi este jenă de faptul că Klaus Iohannis nu a putut să se mute în vila prezidenţială.

„Eu am rugat Guvernul să găsească o soluţie pentru că mi-e jenă de Iohannis. El are dreptul să intre în acea vilă”, menţionase Traian Băsescu în martie.

Fostul preşedinte Traian Băsescu ar fi trebuit să se mute din Vila Lac 3 la 60 de zile după finalizarea mandatului său. Însă, pentru că locuinţele oferite nu au fost pe gustul său, a amânat eliberarea vilei. A acceptat ulterior să se mute în fosta casă a Mioarei Roman, iar acum se află în conacul de la Scroviştea, unde aşteaptă finalizarea lucrărilor de renovare.