Modificări importante în Guvernul Dăncilă. Cine vor fi miniştrii de la Educaţie şi Afaceri Europene

Remanierea Guvernului condus de Viorica Dăncilă este amânată din cauza moţiunii de cenzură anunţate de Opoziţie, anunţă România TV. Între timp, premierul Viorica Dăncilă a luat deja decizia în privinţa înlocuitorului lui Victor Negrescu în funcţia de ministrului delegat pentru Afaceri Europene.

RomaniaTV.net
12 nov. 2018, 11:32
Modificări importante în Guvernul Dăncilă. Cine vor fi miniştrii de la Educaţie şi Afaceri Europene

Surse politice citate de România TV spun că PSD ia în calcul amânarea şedinţei CEx în care se va decide remanierea. Social-democraţii fac calcule în ceea ce priveşte moţiunea de cenzură pe care Opoziţia intenţionează să o depună mai ales în condiţiile în care au exclus din partid doi lideri importantanţi, pe Marian Neacşu şi Adrian Ţuţuianu, şi există riscul ca mai mulţi parlamentari să voteze pentru dărâmarea Guvernului. 

Între timp, vedem noi demisii din Guvernul Dăncilă. Săptămâna aceasta expiră mandatul de interimar al Rovanei Plumb la Ministerul Educaţiei, iar PSD este obligat să facă o propunere pentru acest portofoliu.

Pe lângă asta, la finalul săptămânii trecute Victor Negrescu a demisionat din funcţia de ministrului delegat pentru Afaceri Europene, potrivit surselor România TV.

„Conform dispoziţiei prim-ministrului din şedinţa de Guvern din 09.11.2018, atribuţiile legale ale ministrului delegat pentru Afaceri europene referitoare la reprezentarea şi gestionarea dosarelor CAG (Consiliul Afaceri Generale, la care participă miniştrii de Afaceri europene din statele membre) vor fi îndeplinite şi asigurate de acum încolo de un alt reprezentant al Guvernului. În acord cu instrucţiunile primite la nivel ministerial, toată documentaţia pregătită pentru buna reprezentare a intereselor României a fost deja înaintată celor desemnaţi să participe”, se arată într-o postare pe pagina de Facebook Afaceri Europene – MAE România.

De asemenea, surse citate de România TV, premierul Viorica Dăncilă a şi trimis documentele la Palatul Cotroceni.