Moduri în care soarele îţi afectează organismul

Cancerul de piele nu este singura consecinţă pentru sănătate cauzată de expunerea la soare, de fapt razele astrului zilei îţi pot, de fapt, îmbunătăţi starea de bine.

13 apr. 2016, 20:03
Moduri în care soarele îţi afectează organismul

Cel bun, cel rau si cel insorit

Stii ca razele ultraviolete poate cauza cancer de piele si imbatranire prematura, iar folosirea cremei antisolare este o modalitate de protectie. Insa oamenii de stiinta au aratat ca soarele poate influenta sanatatea unui om atat in bine cat si in rau.

„Cancerul de piele este o realitate cruda insa asta nu inseamna ca ar trebui sa stai inchis in casa toata ziua intrucat exista o multime de beneficii pentru sanatate daca petreci timp in aer liber. Ar trebui sa cantaresti totul cu intelepciune si sa gasesti o modalitate de a te bucura de beneficii si sa te feresti de lucrurile negative”, sustine Darrell Rigel, professor la catedra de dermatologie la New York University Langone Medical Center. Iata ce trebuie sa stii astfel incat sa faci alegeri inteligente cand te expui razelor soarelui.

Starea de spirit

Lumina soarelui determina creierul sa elibereze serotonina, hormonul starii de bine ceea ce inseamna ca petrecerea catorva ore in aer liber imbunatateste starea de bine si ajuta la scaderea stresului. Iar pentru unele persoane neexpunerea la soare in timpul lunilor de iarna poate declansa depresia.

Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR. RO.