Moduri să îi arăţi copilului tău că îl iubeşti

Orice părinte îşi iubeşte copilul. Mulţi părinţi declară des copiilor lor că îi iubesc. Dar, ceea ce nu toţi părinţii ştiu este că, pentru un copil, iubirea este înţeleasă nu doar prin aceste cuvinte "te iubesc", ci prin acţiuni foarte concrete pe care ei le simt şi le asociază cu iubirea.

28 mart. 2017, 20:10
Moduri să îi arăţi copilului tău că îl iubeşti

O mare vorba spune ca un copil se naste cu nevoia de a fi iubit de parintii sai iar aceasta nevoie nu il paraseste niciodata. In functie de cat se simte copilul de iubit de parinti, in asemenea masura va reusi in viata sa aiba echilibru, sa daruiasca iubire si sa aiba o viata fericita.

Importanta responsabilitate este pe umerii parintilor dar nu imposibila. Ce poate fi mai frumos decat sa ii arati copilului tau iubirea ta?

Pentru un copil in primii 10 ani de viata, iubirea de la parintii sai rimeaza cu cuvantul „TIMP”.

Iata o colectie inspirata de feluri concrete si simple prin care stii ca iubirea din inima ta ajunge la inima copilului tau, prin cordonul invizibil care va leaga, asa cum prin cordonul ombilical l-ai hranit in cele 9 luni de sarcina.

1. Incearca sa vezi lumea prin ochii copilului tau. Bucura-te la ce se bucura el, entuziasmeaza-te si traieste viata ca el.

2. Raspunde intotdeauna la telefon cand esti la serviciu si te suna copilul tau (de pe telefonul lui sau de la bunici sau de acasa, daca e mai mic).

3. Tine-ti intotdeauna promisiunile fata de el.

Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR. RO.