Moduri simple de a NU te îngrăşa de Sărbători

Putem preveni îngrăşarea în perioada sărbătorilor de iarnă dacă ştim cum să ne gestionăm mesele zilnice ţi cum să mâncăm la mesele festive. Perioada sărbătorilor de iarnă este propice acumularii de kilograme. Mulţi dintre noi constatăm în luna ianuarie că acul cântarului arată mai mult decât arată în noiembrie, spre exemplu.

RomaniaTV.net
26 nov. 2013, 06:19
Moduri simple de a NU te îngrăşa de Sărbători

Devenim delasatori, convingandu-ne ca macar acum – de sarbatori – ar trebui sa ne simtim si noi bine. Insa gandirea aceasta este cat se poate de prejudicioasa! Daca avem sapte zile in care consumul caloric creste cu 500 de calorii, atunci ne putem ingrasa cu o jumatate de kilogram pana la un kilogram. Si toti dintre noi avem aceste sapte ocazii in perioada sarbatorilor in care obisnuim sa mancam mai mult. Insa, pentru a scadea din greutate cu doar o jumatate de kilogram, ar trebui sa pedalam o bicicleta eliptica timp de sapte ore fara oprire! Asadar, mai bine previi ingrasarea decat sa te chinuiesti sa slabesti dupa.

Pentru a evita ingrasarea in perioasa sarbatorilor de iarna, Craciun si Revelion (dar si Sf. Nicolae, sf. Ion si altele), putem recurge la cateva strategii simple, dar eficiente in ceea ce priveste felul in care mancam in aceasta perioada.

Alege cu grija „rasfaturile culinare”

Pana una alta, este firesc sa te rasfeti de sarbatori cu delicatese. Dar nu cu toate delicatesele! Ce inseamna asta?! Spre exemplu, cand te duci la o masa festiva in familie, sau organizezi tu una acasa la tine, nu gusta din toate de pe masa. Doar pentru ca ai sapte feluri de aperitive si de mancare nu inseamna ca trebuie mancate toate. Mai mult, nu inseamna ca trebuie sa servesti patru felul de mancare la masa festiva. Mananca ciorba fara retinere, dar puneti doar una sau doua sarmale in farfurie. Sari peste salata de boeuf si opteaza mai degraba pentru salata de sfecla rosie cu hrean. Nu gusta din toate prajiturile de pe masa, ci alege una singura din care sa iei o singura bucata. In felul acesta nu vei termina masa suferind de balonare si de dureri de burta, dar vei fi satula fara sa fi oferit corpului tau o cantitate exagerata de calorii la masa.

Continuarea pe Lyla.ro.