Moisescu (IRL): Românii liberali sunt germenii capitalismului românesc adevărat

Vlad Moisescu, președintele Consiliului Director al Inițiativei România Liberală, a declarat, joi, la lansarea organizaţiei Vâlcea a IRL, că românii liberali sunt ignorați de clasa politică, deşi ei "sunt germenii capitalismului românesc adevărat".

RomaniaTV.net
10 oct. 2013, 17:15
Moisescu (IRL): Românii liberali sunt germenii capitalismului românesc adevărat

Preşedintele Consiliului Director al Iniţiativei România Liberală (IRL), Vlad Moisescu, a declarat, joi, 10 octombrie, a.c., la evenimentul de lansare a organizației Vâlcea a IRL, că românii de dreapta, care produc cea mai mare parte a PIB-ului României, sunt cei mai nereprezentați de clasa politică.

„Am mers mult prin țară și am constatat că efectele crizei economice i-au scos la suprafață pe acești români care, în vreme de criză economică, rezistă fără să intre în insolvență. Acești români sunt germenii capitalismului românesc adevărat. Acești români și-au diversificat piețele, au găsit noi producții, s-au adaptat și au rezistat”. Președintele Consiliului Director al IRL a adăugat că, din păcate, clasa politică nu le oferă nimic românilor care produc plusvaloare. „Clasa politică nu le oferă nimic, pentru că discursul clasei politice e același din anul 2000. Românii s-au adaptat, clasa politică, nu. Acesta e motivul pentru care a apărut Inițiativa România Liberală și pentru care mergem și îi găsim pe acești oameni extraordinari”, a explicat Vlad Moisescu.

La rândul său, deputatul Diana Tușa, vicepreședinte al Consiliului Director al IRL, a arătat că Inițiativa România Liberală a pornit ca o necesitate de a aduce in prim-plan agenda cetățenilor. „E momentul ca românii care produc plusvaloare- antreprenori, liber profesioniști, medici, profesori, să fie pro-activi și să impună teme agendei publice. Exact acest lucru vreme să facem în IRL, prin comisiile de specialitate: acești oameni, care știu ce, când și cum trebuie făcut, dar nu au decizia în mână, să vină să se implice, iar noi să încercăm să le aplicăm soluțiile, pe parte politică”, a adăugat Diana Tușa.

Și Andrei Chiliman, liderul Consiliului Consultativ al Inițiativei România Liberală, a explicat necesitatea susținerii intereselor românilor care produc plusvaloare. „Economia nu funcționează bine pentru că nu sunt sprijiniți cei care produc care, prin munca lor, susțin bugetul, plătind dările către stat. Dar acești oameni nu au primit nimic în schimb, nu i-a sprijnit nimeni. S-au făcut politici greșite, care au pornit de la principiul că, dacă cineva are bani, să-i luăm și mai mult. Actualii guvernanți au introdus taxe noi, iar birurile noi le iau tot de la cei care plăteau, facându-i să fie mai puțin competitivi și împingându-i către închiderea firmelor. Politicile guvernamentale trebuie să-i sprijine pe micii întreprinzători. Nu măririle de taxe duc la creștere economică reală”, a spus Chiliman.

„Orice mărire de impozite îi sperie pe investitori și pe cetățeni. Un guvern responsabil nu introduce taxe și impozite noi. Asta e soluția cea mai proastă a unui guvern și cea mai ușoară ca să astupe găuri pe care le-a creat singur, nefiind în stare să- i sprijine pe cei care cotizează cel mai mult la buget”, a precizat Andrei Chiliman.

Potrivit liderului Consiliului Director al IRL, România are nevoie de o altfel de politică, de dreapta, iar aceasta poate fi pusă în aplicare doar prin unificarea tuturor forțelor de dreapta. „Aproape 60% dintre români consideră că țara se îndreaptă într-o direcție greșită, ceea ce înseamnă că nu este guvernată în direcția așteptărilor românilor. Noi încercăm să oferim această direcție și pentru asta trebuie să-i aducem pe toți cei de dreapta împreună. IRL s-a apropiat și a intrat în Alianța Dreptate și Adevăr tocmai pentru a da un semnal că vrem să aducem toate partidele de dreapta într-un singur loc”, a explicat Andrei Chiliman.

Departamentul de Comunicare al Inițiativei România Liberală