Moment controversat în sportul mondial. O fată de 12 ani debutează în MMA împotriva unei sportive de 24 de ani

Un eveniment de arte marţiale mixte (MMA), care va avea loc la Tokyo, în Japonia, stârneşte controverse la nivel global, în cadrul galei urmând să concureze şi o fată de numai 12 ani.

25 apr. 2017, 18:45
Moment controversat în sportul mondial. O fată de 12 ani debutează în MMA împotriva unei sportive de 24 de ani

Debutanta MoMo cântăreşte doar 38,5 kg şi îşi va face debutul în MMA împotriva lui Momoko Yamazaki, o sportivă în vârstă de 24 de ani, în cadrul evenimentului „Deep Jewels 16”, care se va desfăşura pe 20 mai la Shinjuku Face, în Tokyo.

Capitala Japoniei este recunoscută pentru apetenţa sa de a găzdui lupte revoluţionare, precum cea din 1976, dintre boxerul Muhammad Ali și luptătorul japonez Antonio Inoki, practicantul unui stil considerat precursorul MMA-ului de astăzi. Meciul anunţat pentru 20 mai a stârnit însă numeroase comentarii negative, mulţi sportivi profesionişti considerând că o fetiţă care se află încă la gimnaziu nu are ce căuta în ringul de luptă.

Meciul este programat în cadrul unei categorii în care greutatea minimă trebuiie să fie de 43 kg. Asta înseamnă că MoMo se află cu 4,5 kg sub categorie, iar organizatorii spun că ea dacă nu va ajunge la pragul minim de greutate până în 20 mai meciul nu va mai avea loc.

Momoko Yamazaki, adversara lui MoMo, se află la cea de-a şasea luptă în MMA, bilanţul de până acum fiind două victorii şi trei înfrângeri. „O voi zdrobi fără milă„, a spus ea, despre adversara de 12 ani.