Moment uluitor: A văzut faţa fratelui ei mort la un alt bărbat GALERIE FOTO VIDEO

O femeie al cărei frate murise într-un acident de maşină s-a întâlnit cu bărbatul care primise faţa lui pentru un transplant în premieră, care i-a schimbat viaţa.

29 mai 2015, 18:05

Rebeka Aversano, o tânără din Australia, a apărut în emisiunea postului de televiziune Channel 9, „60 Minutes”, unde s-a întâlnit pentru prima oară cu cel care primise pentru transplant faţa fratelui ei mort, Joshua Aversano, într-un accidrent rutier, la 21 de ani.

Cel care a primit faţa fratelui Rebekăi este un american din Virginia, se numeşte Richard Norris şi fusese desfigurat într-un incident armat, în urmă cu 15 ani. După aceea, bărbatul a trăit retras, departe de ochii lumii, din cauza figurii hidoase pe care o căpătase după desfigurare. Îşi pierduse nasul şi buzele şi asbia îşi mai putea mişca gura.

Toate acestea s-au petrecut până când a apărut perspectiva transplantului de faţă, pe care bărbatul desfigurat s-a oferit să o încerce, indiferent de rezultat. Operaţia de transplant s-a făcut la Universitatea din Maryland, în urmă cu trei ani. A durat peste 36 de ore. Medicii au prelevat diferite ţesuturi de la Joshua şi le-au inserat în faţa lui Norris.

Citeşte şi Frankenstein, varianta rusă: Un informatician îşi oferă CAPUL pentru TRANSPLANT VIDEO

În mod normal, în cazul transplantului, familia donatorului şi cea a primitorului nu se întâlnesc niciodată. Dar, în cazul lui Richard a fost o excepţie.

Când Rebeka l-a văzut pe Richard cu faţa fratelui ei, vădit emoţionată şi bucuroasă totodată, a întins mâna, i-a atins faţa şi l-a mângâiat uşor. „Este faţa alături de care am crescut „, i-a spus Rebeka, uimită de rezultatul transplantului.

Mama lui Joshua, Gwen Aversano, a declarat la rândul ei într-un alt interviu, la CTV News, că este convinsă că şi fiul ei ar fi dorit ca cineva să îi poarte faţa, dacă el nu s-a mai putut bucura de ea. „După ce m-am întâlnit cu Richard Norris, l-am văzut şi am stat de vorbă cu el, l-am văzut pe fiul nostru în el. Suntem foarte fericiţi că am putut să îl ajutîm pe domnul Norris, chiar dacă noi am suferit o pierdere foarte grea”, a mai spus Gwen Aversano.