Moment de sinceritate pentru Traian Băsescu: Regret sincer eroarea făcută

Traian Băsescu a transmis un mesaj în care recunoaşte o greşeală făcută recent şi spune că regretă.

RomaniaTV.net
21 mart. 2018, 07:46
Moment de sinceritate pentru Traian Băsescu: Regret sincer eroarea făcută

Fostul preşedinte Traian Băsescu a precizat, miercuri, pe Facebook, că a făcut o greşeală susţinând că scrisoarea CE prin care se cereau rezultate concrete în lupta anticorupţie a fost datată 12.07.2012, afirmând că data corectă este 10.10.2012 şi ea a fost adresată Guvernului României.

„Corecţie!

În data de 20.03.2018, am avut o intervenţie telefonică la un post de televiziune susţinând greşit că scrisoarea Comisiei Europene prin care se cereau rezultate concrete în lupta anticorupţie a fost datată 12.07.2012, subliniind că la acel moment eram suspendat.

În realitate, scrisoarea este datată 10.10.2012, dată la care revenisem pe funcţie. Regret sincer eroarea făcută.

Fac precizarea că scrisoarea nu a fost adresată Preşedintelui României, ci Guvernului României, foarte probabil fostului Prim Ministru Victor Viorel Ponta sau ministrului justiţiei, care, alături de CSM, sunt partenerii Comisiei Europene în monitorizarea pe MCV”, a scris Traian Băsescu pe Facebook.

Şi Victor Ponta i-a atras atenţia asupra datei scrisorii trimise de Comisia Europeană în 2012.

Citeşte şi: Ponta, despre posibilele ingerinţe ale Comisiei Europene în Justiţie: Scrisoarea a venit pentru că Băsescu şi Macovei au reclamat la CE

Fostul premier Victor Ponta susţine, referitor la o solicitare din 2012 a Comisiei Europene legată de evoluţia unor dosare de corupţie, că Traian Băsescu nu era suspendat la acel moment, aşa cum a precizat fostul preşedinte, menţionând că scrisoarea a venit după o reclamaţie a lui Băsescu şi Macovei

„Băsescu ( marele model al lui Dragnea Mincinosul ) vine iar şi minte de îngheaţă apele – el “era suspendat când a venit scrisoarea”. Scrisoarea este din 10.10.2012 – adica exact când Băsescu suspendatul era de peste o lună înapoi ( de fapt din 28 August) la Cotroceni deşi 90% din votanţii de la Referendum îi spuseseră să plece. Scrisoarea a venit tocmai pentru că Băsescu şi Macovei ne-au reclamat la Comisie – este adresată Ministrului Justiţiei – Doamna Mona Pivniceru ( nici măcar la Guvern nu a venit )”, a scris Ponta pe Facebook.

Reacţia vine după ce fostul preşedinte Traian Băsescu a declarat, marţi, că nu a avut cunoştinţă, în timpul mandatului său, de vreun document transmis de către Comisia Europeană, care să conţină nume de persoane cu probleme penale, în acea perioadă fiind suspendat din funcţia de şef de stat de coaliţia USL.