Momente dramatice, oameni salvaţi din mijlocul apelor VIDEO

Situaţie dramatică în urma inundaţiilor. Zeci de oameni din Bacău au fost salvaţi de echipele speciale de intervenţie, iar apa în unele zone a depăşit un metru. Situaţia este gravă şi în Vrancea unde 4 sate au fost izolate de revărsarea unui pârâu, iar la Tulcea străzile s-au transformat în râuri.

26 mai 2016, 05:26

Grindina a făcut prăpăd în Vrancea, unde a plouat cu bucăţi mari de gheaţă, iar apele învolburate au inundat drumurile. Patru sate au fost izolate după ce un drum judeţean a fost blocat de revărsarea unui pârâu. Singura soluţie pentru ca oamenii sa ajungă acasă a fost să se înghesuie pe rând în excavator.

Situaţie dramatică şi în mai multe comune din Bacău. Peste 200 de gospodării au fost măturate de viituri.

Potrivit România TV, cinci oameni din localitatea Curiţa au fost salvaţi din calea apelor dezlănţuite. Şi în Tulcea o ploaie torenţială de numai câteva minute a făcut prăpăd şi mai multe străzi au fost inundate.

În intervalul 25 mai, ora 21.00 – 26 mai, ora 21.00, în zona Carpaţilor Orientali şi Meridionali şi în centrul Moldovei instabilitatea atmosferică se va menţine accentuată. Vor fi perioade cu averse, descărcări electrice şi izolat grindină. Ploile vor avea şi caracter torenţial, iar cantităţile de apă vor depăşi 25 l/mp şi pe arii restrânse 40 l/mp. Astfel de fenomene se vor semnala pe spaţii restrânse şi în restul ţării.

PROGNOZA METEO. În următoarele zile, meteorologii anunţă vreme în general instabilă. Joi, instabilitatea atmosfericã se va manifesta cu precãdere dupã-amiaza şi seara, prin înnorãri temporar accentuate şi pe arii relativ extinse averse, însoţite trecãtor şi de descãrcãri electrice. În Bucureşti sunt aşteptate averse şi descărcări electrice.

PROGNOZA METEO JOI. Vremea va fi în continuare în general instabilã în sudul, centrul şi estul ţãrii, precum şi la munte. Instabilitatea atmosfericã se va manifesta cu precãdere dupã-amiaza şi seara, prin înnorãri temporar accentuate şi pe arii relativ extinse averse, însoţite trecãtor şi de descãrcãri electrice.

În Carpaţii Orientali şi Meridionali, precum şi în Moldova cantitãţile de apã vor depãşi local 15…20 l/mp şi izolat 30 l/mp. Vor fi condiţii de grindinã. În restul teritoriului vremea va fi în general frumoasã, iar averse slabe vor apãrea izolat, în a doua parte a zilei. Vântul va avea unele intensificãri în zona montanã, în estul şi vestul teritoriului, dar izolat şi în celelalte regiuni.

Temperaturile maxime, în creştere faţã de intervalul anterior, se vor încadra în general între 17 şi 27 de grade, cu cele mai ridicate valori în Câmpia de Vest. (17 grade in estul Transilvaniei)

VREMEA ÎN BUCURESTI: Cerul va avea înnorãri temporar accentuate şi mai ales în cursul zilei vor fi averse şi trecãtor descãrcãri electrice. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximã, în creştere faţã de intervalul anterior, se va situa în jurul valorii de 22 de grade.

PROGNOZA METEO VINERI: Vremea va continua sã se încãlzeascã, dar va fi în general instabilã în jumãtatea de est a ţãrii şi la munte unde, îndeosebi dupã-amiaza şi seara, vor fi înnorãri temporar accentuate şi local averse, descãrcãri electrice şi intensificãri de scurtã duratã ale vântului.

Punctiform se mai pot cumula cantitãţi însemnate de apã şi vor fi condiţii de grindinã. În restul teritoriului cerul va fi variabil, iar astfel de fenomene se vor semnala izolat. Temperaturile maxime se vor încadra între 19 şi 29 de grade, cu cele mai mari valori în regiunile vestice. (19 grade in sudul litoralului)

VREMEA ÎN BUCURESTI: Vremea va continua sã se încãlzeascã. Cerul va fi variabil, cu înnorãri temporar accentuate dupã-amiaza şi seara când vor fi averse şi descãrcãri electrice. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximã va fi de 23…24 de grade.

PROGNOZA METEO SAMBATA. Valorile termice vor continua sã creascã uşor şi vor fi mai ridicate decât cele normale pentru ultima decadã a lunii mai în cea mai mare parte a ţãrii. În estul şi sud-estul teritoriului şi în zonele de munte, îndeosebi dupã-amiaza şi seara, cerul va avea înnorãri temporar accentuate şi local vor fi averse, descãrcãri electrice şi intensificãri de scurtã duratã ale vântului.

Izolat, vor fi posibile cãderi de grindinã şi cantitãţi de apã însemnate. În celelalte regiuni, cerul va fi variabil, iar astfel de fenomene se vor semnala izolat. Temperaturile maxime se vor încadra între 22 de grade pe litoral şi 30 de grade în vest şi sud-vest.

VREMEA ÎN BUCURESTI: Valorile termice vor continua sã creascã uşor şi vor fi mai ridicate decât cele normale pentru sfârşitul lunii mai. Cerul va fi variabil, cu unele înnorãri dupã-amiaza, când vor fi condiţii de averse şi descãrcãri electrice. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximã va fi de 26…27 de grade.

DUMINICA – Vremea va fi caldã, cu temperaturi maxime cuprinse între 24 de grade pe litoral şi 31 de grade în regiunile vestice. Cerul va fi variabil, cu înnorãri temporar accentuate dupã-amiaza şi seara în estul ţãrii şi în zonele de munte, unde, pe arii restrânse, vor fi averse, descãrcãri electrice şi intensificãri de scurtã duratã ale vântului. În restul teritoriului, ploi slabe, de scurtã duratã, se vor semnala cu totul izolat.

LUNI, MARTI, MIERCURI – În prima parte a intervalului, vremea va fi mai caldã decât în mod normal pentru aceastã perioadã în toate regiunile, apoi valorile termice vor marca o scãdere. Se vor semnala manifestãri specifice instabilitãţii atmosferice în cea mai mare parte a ţãrii.

Citeşte şi ALERTĂ METEO: ANM a emis un COD PORTOCALIU pentru mai multe judeţe