Momentul în care BORIS NEMŢOV este ASASINAT, surprins de CAMERELE de SUPRAVEGHERE VIDEO

Un clip postat recent pe internet arată momentul în care Boris Nemţov a fost asasinat pe un pod în apropierea Kremlinului în data de 27 februarie.

08 mart. 2015, 16:18
Momentul în care BORIS NEMŢOV este ASASINAT, surprins de CAMERELE de SUPRAVEGHERE VIDEO

Înregistrarea prezintă momentul căderii lui Boris Nemţov, după ce acesta a fost împuşcat. Imaginea se derulează foarte rapid, câmpul de vedere fiind închis imediat de un camion.

În imagini se vede cum ucigaşul a mers în spatele lui Nemţov, la 50 de metri depărtare, iar după ce a tras spre opozantul rus, s-a urcat într-o maşină care a staţionat în imediată apropiere de locul crimei.

Doi ceceni, Zaur Dadaev și Anzor Gubacev, sunt oficiali acuzați de „uciderea lui Boris Nemțov”, iar ceilalți trei „sunt în continuare suspecți”, a precizat Anna Fadaeva, purtătoarea de cuvânt a acestui tribunal din centrul Moscovei, potrivit Agerpres.

 

Măsurile luate înaintea procesului sunt solid justificate. Participarea lui (Zaur) Dadaev la crimă a fost confirmată de mărturisirea sa„, a precizat judecătoarea.

Zaur Dadaev, care, potrivit agenției RIA Novosti, a fost comandantul-adjunct al unei unități de poliție afiliate Ministerului de Interne al Ceceniei, a fost arestat sâmbătă în Ingușetia, republică instabilă care se învecinează cu Cecenia, în Caucazul rus.

Citeşte şi Asasinarea lui Boris Nemţov. Un suspect s-a SINUCIS în timp ce poliţia încerca să îl aresteze

Numele său apare pe site-ul oficial al guvernului cecen, care indică faptul că Vladimir Putin a acordat în octombrie 2010 Medalia de Merit „sergentului Zaur Dadaev”, fără a fi însă posibil să se verifice dacă este sau nu vorba de un simplu omonim, notează AFP. Dadaev a fost arestat împreună cu Anzor Gubacev, și el de origine cecenă, angajat al unei firme private de securitate din Moscova. Gubacev a pledat nevinovat.

Prezentați de asemenea tribunalului moscovit, ceilalți trei suspecți, Tamerlan Eskerhanov, Ramzat Bakaev și Shagui Gubacev, fratele mai mic al lui Anzor Gubacev, și-au susținut de asemenea nevinovăția.

Citeşte şi NOI REŢINERI în cazul asasinării lui Boris Nemţov

Asasinatul, care a fost imediat calificat drept „provocare” de către președintele Vladimir Putin, a șocat opoziția rusă și a provocat indignare în întreaga lume. Motivul asasinatului nu a fost stabilit încă de către anchetatori, care au precizat la începutul săptămânii că nu exclud nicio pistă.