Mondialele de fotbal, în ajunul Crăciunului. Propunere fără precedent a FIFA

Grupul de lucru al FIFA depune marţi, la Doha, concluziile sale privitoare la datele de disputare a Campionatului Mondiale de Fotbal pe care Qatarul îl va găzdui în 2022. Propunerea este ca turneul final să nu se desfăşoare ca de obicei, în iunie-iulie, când temperaturile trec de 40 de grade Celsius, ci în perioada noiembrie-decembrie. Decizia finală va fi luată în reuniunea FIFA din 19-20 martie 2015.

24 feb. 2015, 10:20
Mondialele de fotbal, în ajunul Crăciunului. Propunere fără precedent a FIFA

Schimbările pe care le are în vedere FIFA, de mutare în perioada noiembrie-decembrie a datelor de disputare a CM 2022, din Qatar, presupune în mod automat adaptarea calendarului competiţional european la aceste date.

Dacă UEFA s-a declarat de acord cu această propunere, nu acelaşi lucru se poate spune despre Asociaţia Cluburilor (ECA) şi Liga Profesionistă Europeană (EPFL), care militează pentru disputarea CM 2022 în perioada mai-iunie. Preşedintele Confederaţiei Asiatice, cel care a coordonat grupul de lucru al FIFA a declarat însă pentru presa australiană că perioada cea mai bună de desfăşurare a Mondialelor de peste şapte ani este cea a lunilor noiembrie-decembrie, când temepratura scade la 25 de grade Celsius.

Primele informaţii scurse către presă arată că turneul final al CM 2022 ar urma să se dispute între 26 noiembrie şi 23 decembrie.