Monica Iacob Ridzi, MESAJ CUTREMURĂTOR din spatele GRATIILOR

Monica Iacob Ridzi se afla in spatele gratiilor de patru lunu, dupa ce a fost condamnata la 5 ani de inchisoare, acuzata fiind de abuz in serviciu si fals intelectual.

29 iun. 2015, 13:40
Monica Iacob Ridzi, MESAJ CUTREMURĂTOR din spatele GRATIILOR

Monica Iacob Ridzi a cerut in nenumarate randuri intreruperea pedepsei si chiar gratierea, pe motiv ca este foarte bolnava. Zilele trecute, fostul ministru a trimis pentru site-ul Lumea Justitiei o scrisoare stufoasa in care vorbeste despre nedreptatea care crede ca i s-a facut. Monica Iacob Ridzi marturiseste drama pe care o traieste atat ea cat si cei doi copii ai sai.

Citeşte şi  Monica Iacob Ridzi, cu PROTEZE LA PICIOARE în închisoare. A primit un premiu la concursul „Poezie de puşcărie”

„Situatia prin care trecem ca familie este una dramatica, in conditiile in care, cei 2 copii ai nostri, de doar 1 an si 7 luni fetita si 5 ani baietelul, sunt bolnavi si profund afectati de separarea brusca de mama, iar afectiunile lor s-au agravat de cand sunt eu in penitenciar. Si situatia mea se agraveaza din punct de vedere medical, in conditiile in care, pentru multele afectiuni de care sufar, unele foarte rare, medicii mi-au prescris, pentru a nu-mi agrava si mai mult situatia medicala, ce imi pune viata in pericol, sa respect anumite recomandari, lucru ce-mi este imposibil in penitenciar”, scrie fostul ministru.

Citeşte şi: Procesul în care Ridzi cere întreruperea executării pedepsei, amânat pentru 10 iulie

„Condamnata cu executare astfel incat sa nu ma mai pot ocupa de sanatatea copiilor mei bolnavi si de recuperarea lor. Instanta motiveaza decizia de a nu-mi retine ca circumstanta atenuanta faptul ca am 2 copii foarte mici si bolnavi, prin aceea ca ambii copii s-au nascut dupa inceperea urmaririi penale fata de mine. In privinta situatiei familiale, Curtea se rezuma la a constata ca inculpata are doi copii minori, ambii fiind nascuti dupa declansarea cercetarilor in prezent cauza.Ceea ce omite instanta sa spuna este faptul ca eu eram insarcinata cand s-a inceput urmarirea penala fata de mine, iar primul meu copil s-a nascut cu grave probleme medicale din cauza stresului la care am fost supusa in timpul sarcinii, cat am fost hartuita de DNA si de atacurile mizerabile si profund nedrepte ale tuturor la adresa mea”, a mai scris Monica Iacob Ridzi.