MONICA IACOB RIDZI, trimisă de urgenţă de la Gherla la Penitenciarul Jilava, n-a ajuns nici după 24 de ore

Monica Iacob Ridzi, condamnată definitv la 5 ani de închisoare cu executare în dosarul privind organizarea evenimentelor din 2009 de Ziua Tineretului, a fost trimisă de urgenţă de la Penitenciarul Gherla la Spitalul Penitenciar Jilava. Cu toate că starea de sănătate de fostului ministru nu este deloc bună, marţi, la 24 de ore de la plecarea din Gherla, Monica Iacob Ridzi nu ajunsese încă la spital, susţine soţul ei. 

03 mart. 2015, 14:22
MONICA IACOB RIDZI, trimisă de urgenţă de la Gherla la Penitenciarul Jilava, n-a ajuns nici după 24 de ore

Tiberiu Iacob Ridzi, soţul fostului ministru al Tineretului şi Sportului, este îngrijorat şi spune că o asemenea durată a transportului i-ar putea afecta grav starea de sănătate nevestei sale. 

Citeşte şi Monica Iacob Ridzi, încarcerată la Penitenciarul Gherla, transferată de urgenţă la spital

Şoţia mea suferă de o boală foarte rară, leucopenie cu neutropenie ideopatică, sunt doar câteva mii de persoane în lume cu această boală şi orice virus sau răceală banală îi poate fi fatală deoarece are sistemul imunitar foarte precar. Aici este marea problemă. Între 24 de ore şi 48 de ore durează un astfel de transport de deţinuţi. În mod normal, se face cu persoane sănătoase. Nu ştiu dacă mai este cu cineva în maşina. Starea soţiei mele reclama un transport cu ambulanţa. Copiii mei ştiu că mama lor este în spital şi va urma să vină acasă după ce se face bine. Soţia mi-a solicitat să merg în vizită la ea, dar a fost traumatizant pentru ei deoarece nu au putut să o vadă decât prin geam„, a declarat Tiberiu Iacob Ridzi, într-o intervenţie telefonică la România TV.   

De asemenea, Tiberiu Ridzi a mai spus că soţia sa nu încearcă prin această metodă să scape de anularea pedepsei, însă, spune el, este speriat că ea s-ar putea transforma într-o „pedeapsă cu moartea”.

Aş vrea să mai fac o precizare. Soţia mea este investigată din 2005, nu este de acum această boală a ei. S-au acumulat şi altele pe parcurs. Această boală de sânge este o boală care îi poate pune oricând viaţa în pericol dacă condiţiile de viaţă nu sunt minimale. Ea a fost tratată la fel ca orice alţi deţinuţi. Prima seară a fost dusă acolo, iar a doua a fost dusă direct în infirmerie. Lua anitbiotic de o bună bucată de vreme. A fost internată la Fundeni pentru o boală la rinichi. Numărul ei de leucocite este foarte, foarte mic. Se simţea din ce în ce mai rău şi uzual era investigată săptămânal, lunar şi o dată la şase luni făceam nişte investigaţii mai complexe care nu se puteau face în ţară. Toate aceste condiţiile sunt agravante, frigul, stresul, sunt agravante pentru boală pe care o are. Nu are niciun moft sau că nu vrea să ispăşească pedeapsa. Sper să nu se transforme în pedeapsă cu moartea, este un caz aparte„, a explicat soţul fostului ministru.

Citeşte şi: Monica Iacob Ridzi, condamnată DEFINITIV la 5 ani de închisoare cu EXECUTARE

Starea de spirit este foarte proastă, plânge tot timpul. Avem doi copiii mici, sunt foarte legaţi de soţie, eu am stat mai puţin cu copiii. I-am dus şi poze şi fiul meu îi face mereu desene pentru ea, dar nu este voie să duci acolo ce vrei tu. Duci un pachet de 10 kg la lună, sunt condiţii foarte stricte„, a conchis Ridzi.
 
Monica Iacob Ridzi, încarcerată la secţia exterioara a Penitenciarului Gherla, a fost trimisă de urgenţă la Spitalul Penitenciar Jilava din Bucureşti. Monica Iacob Ridzi suferă de mai multe afecţiuni grave, iar de când se află în puşcărie, starea de sănătate s-a înrăutăţit. Transferul a fost cerut deoarece la Penitenciarul Gherla nu-i pot fi asigurate tratamentele necesare.
 
În data de 16 februarie, Monica Iacob Ridzi a fost condamantă la 5 ani de închisoare cu executare de Înalta Curte de Casație și Justiție în dosarul privind manifestările organizate în 2009 de Ziua Naţională a Tineretului.