Monica Macovei, ATAC la Ponta: În nicio democraţie nu mai există un prim-ministru inculpat penal

Președintele Partidului M10, Monica Macovei, susține că încrederea în România scade și "Schengen se îndepărtează de noi" dacă Victor Ponta rămâne în funcția de prim-ministru.

13 iul. 2015, 11:59
Monica Macovei, ATAC la Ponta: În nicio democraţie nu mai există un prim-ministru inculpat penal

„Rămânerea inculpatului Ponta în fruntea Guvernului este un act de trădare și discreditare a României. Fiecare clipă pe care o mai petrece inculpatul Ponta în fruntea Guvernului se măsoară în scăderea încrederii în România. Din cauza lui Ponta, Schengen se îndepărtează de noi”, afirmă Macovei într-o declarație de presă.

Macovei vorbește, în acest context, de anunțul Direcției Naționale Anticorupție conform căruia premierul Victor Ponta este inculpat în dosarul „Turceni-Rovinari”.

„În acest moment, România are un prim-ministru inculpat în dosarul Turceni-Rovinari, acuzat de 3 infracțiuni: spălare de bani, fals în înscrisuri și complicitate la evaziune fiscală. În nicio democrație nu mai există un prim-ministru inculpat penal”, arată Monica Macovei.

Victor Ponta, inculpat în dosarul Turceni-Rovinari. Procurorii i-au pus sechestru pe avere

Premierul Victor Ponta a aflat, luni, la DNA că are calitate de inculpat în dosarul Turceni -Rovinare, în care este cercetat şi senatorul PSD Dan Şova. Totodată, procurorul DNA l-a informat pe premier că s-a instituit sechestru pe averea lui.