Monica Macovei şi-a dat DEMISIA din PDL

Monica Macovei, candidat independent la alegerile prezidenţiale, a anunţat, marţi, că îşi dă demisia din PDL.

02 sept. 2014, 09:13
Monica Macovei şi-a dat DEMISIA din PDL

Monica Macovei a decis să demisioneze din PDL, după ce a intrat în cursa pentru Cotroceni ca independent.

„Astăzi demisionez din PDL. Nu este un gest pripit, am reflectat mult la această decizie. Cred că ceea ce se întâmplă azi în PDL este greşit şi din acest motiv am decis să demisionez. Se fac în PDL tot felul de înţelegeri de la o zi la alta, ne-am trezit cu un candidat care nu este al PDL, care nu a prezentat o viziune pentru România, care nu a avut niciodată ca prioritate statul de drept, nu a făcut niciodată nimic în mod real pentru aceste valori în care eu cred”, a spus Macovei.

CITEŞTE ŞI ANDREI GHEORGHE o susţine pe Monica Macovei la prezidenţiale VIDEO

Macovei l-a acuzat pe Klaus Iohannis, prezidenţiabilul PNL-PDL, că a făcut înţelegeri atât cu Voiculescu, cât si cu Ponta.

„Este denumit premierul Grivco, cel propus de PSD şi Voiculescu pentru a fi premier. Eu nu cred că reprezintă dreapta şi de aceea nu sunt în ACL şi plec şi din PDL. Iohannis nu a dovedit că este de dreapta, nu a dovedit că apără statul de drept şi vrea anticorupţie'”, a adăugat Macovei.

Fostul ministru a ţinut să precizeze că nu se va înscrie într-un alt partid şi va candida ca independent.
 
În plus, Macovei a arătat că nu vede o problemă în faptul că nu are în spate un aparat de partid şi şi-a exprimat încrederea că va reuşi să strângă cele 200.000 de semnături necesare pentru a intra în cursă.

Vasile Blaga, liderul PDL, a declarat, anterior, că Monica Macovei se exclude automat din partid, potrivit statutului, odată cu lansarea candidaturii independente.

CITEŞTE ŞI Vasile Blaga: Dacă Monica Macovei va candida ca INDEPENDENT, va fi RADIATĂ automat din PDL VIDEO