Monica Niculescu a fost eliminată în primul tur la Miami

Monica Niculescu, numărul 45 în clasamentul mondial, a fost învinsă, marţi seară, scor 3-6, 1-6, de Johanna Larsson locul 60 WTA, în primul tur al turneului de la Miami.

22 mart. 2017, 04:00
Monica Niculescu a fost eliminată în primul tur la Miami

Monica Niculescu a fost eliminată în primul tur la Miami. Partida a durat o oră şi 31 de minute. Monica Niculescu a evoluat foarte slab pe toată durata partidei cu Johanna Larsson, cu foarte multe erori neforţate din spatele terenului. Jucătoarea română a reuşit să facă break-ul chiar în game-ul de debut, însă replica suedezei a fost imediată. Ambele jucătoare au reuşit să îşi facă propriul serviciu, până la scorul de 4-3 pentru Larsson, care a câştigat pe serviciul advers în game-ul nouă. Apoi, a 60-a jucătoare a lumii a închis setul cu 6-3.

Manşa secundă a debutat la fel ca şi primul set, cu câte un break de fiecare parte. Larsson a jucat foarte agresiv apoi şi i-a pus multe probleme Monicăi, care nu a reuşit să se regăsească şi a cedat cinci game-uri consecutive. S-a terminat 6-3, 6-1 pentru Johanna Larsson, care conduce în meciurile directe cu scorul de 2-0. Suedeza va juca în turul al doilea la Miami, cu Barbora Strycova, a 15-a favorită a competiţiei.

Pentru prezenţă pe tabloul principal de la Miami, Monica Niculescu a fost recompensată cu 13.690 de dolari şi 10 puncte WTA.