Monica Niculescu i se alătură Simonei Halep în turul II la Eastbourne. Sorana Cîrstea intră pe tablou deşi a fost învinsă

Monica Niculescu a învins-o pe croata Mirjana Lucic-Baroni cu 6-4, 5-7, 7-5, duminică, în runda inaugurală a turneului WTA de la Eastbourne (Marea Britanie), dotat cu premii totale de 753.900 dolari. Simona Halep este deja în turul secund, urmând să joace cu învingătoarea dintre americanca Christina McHale şi chinezoaica YingYing Duan.

25 iun. 2017, 17:50
Monica Niculescu i se alătură Simonei Halep în turul II la Eastbourne. Sorana Cîrstea intră pe tablou deşi a fost învinsă

Monica Niculescu va juca în turul următor împotriva jucătoarei cehe Petra Kvitova. În turul 2 va juca, direct calificată, Simona Halep dar și Sorana Cîrstea din postura de lucky loser. Sorana Cîrstea va evolua în cele din urmă pe tabloul principal, acolo unde a pătruns ca lucky loser. În primul tur, ea o va întâlni pe Katerina Siniakova, iar, în cazul unei victorii, se va duela cu a cincea favorită, Johanna Konta.

Cîrstea ratase inițial calificarea pe tabloul principal al turneului de la Eastbourne. Românca aflată pe locul 62 WTA a fost învinsă în ultimul tur al calificărilor de Su-Wei Hsieh (Taipei), locul 115 WTA, scor 7-6 (3), 6-1.

Simona Halep, care va juca în premieră la Eastbourne, ar fi trebuit să înceapă sezonul de iarbă în această săptămână, la Birmingham, dar s-a retras din cauza accidentării suferită la glezna dreaptă în finala turneului de la Roma. Halep va evolua direct în turul doi la turneul de la Eastbourne  cu învingătoarea meciului dintre americanca Christina McHale şi chinezoaica YingYing Duan.