Clădire monument istoric, pericol pentru pietoni

Faţada unei case din centrul Sibiului este un real pericol pentru pietoni. Peretele este atât de degradat încât s-au desprins deja bucăţi de tencuială iar pentru a se evita o tragedie, poliţia locală a îngrădit trotuarul. Nu este singurul caz de acest fel din oraş, în urmă cu doar două săptămâni, o casă a fost demolată pentru că risca să se prăbuşească.

RomaniaTV.net
18 oct. 2017, 09:47
Clădire monument istoric, pericol pentru pietoni

Cladirea monument istoric nu a mai avut parte de o renovare de 10 ani, se poate observa dupa fatada care este intr o stare deplorabila. Bucati mari de tencuiata si chiar caramizi s au desprins si au cazut, deocamdata a fost ingradit trotuarul pentru ca oamenii care trec pe aici sa nu fie loviti de o bucata de tencuiala care oricand s ar putea desprinde si sa cadă. 

Pietonii se tem iar mulţi dintre ei preferă să traverseze pe cealaltă parte a străzii.

Cei care au magazine în zonă spun că de când circulaţia pietonilor a fost redirecţionată, au numai de pierdut.

Problema acestei clădiri, deţinută de mai multe persoane, este una veche. Primăria a dat deja proprietarilor 4 amenzi până acum pentru că nu au reabilitat faţada. În urmă cu doi ani, autorităţile au deschis o anchetă penală după ce o tânără a fost lovită în cap de bucăţile de tencuială de pe aceeaşi clădire.