Moody’s: Autoturismele second-hand Volkswagen şi-au păstrat valoarea, în pofida scandalului emisiilor

Automobilele Volkswagen utilizate și-au păstrat valoarea și continuă să fie mai scumpe decât modelele altor companii, în pofida scandalului emisiilor care a afectat brandul și imaginea diesel, potrivit agenției de evaluare financiară Moody's, transmite Reuters.

29 iun. 2017, 08:34
Moody’s: Autoturismele second-hand Volkswagen şi-au păstrat valoarea, în pofida scandalului emisiilor

Moody’s anticipează însă că presiunile negative asupra valorii vehiculelor diesel vor crește, odată cu intrarea în vigoare a unor reglementări împotriva acestora în orașe ca Madrid, Milano, Paris, Stuttgart, precum și în Marea Britanie, scrie News.ro. „Anticipăm că în 2017 vom asista la un declin mare al ponderii de vehicule diesel noi comercializate, iar această schimbare a cererii va avea efect și pe piața second hand. Acesta fapt va reflecta reglementările mai stricte referitoare la vehiculele diesel pe majoritatea piețelor”, potrivit agenției de rating.

Citeşte şi Ministrul Alexandru Petrescu anunţă: Volkswagen-Audi şi Enercon sunt interesate să dezvolte afaceri în România

Landul Bavaria a anunțat anterior că a încheiat un acord cu BMW, Audi și MAN pentru limitarea poluării diesel, producătorii promițând să reducă emisiile modelelor mai vechi, în timp ce autoritățile statului planifică stimulente pentru încurajarea vânzărilor de mașini penru noi și mai eficiente. Inițiativa a coincis cu avertismentul clubului auto german ADAC, cel mai mare și mai influent din Europa, de a amâna achizițiile de automobile diesel până la lansarea în această toamnă a unor modele cu tehnologie Euro-6 D, mai eficientă.

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.