Morţi şi răniţi în confruntări între forţele de securitate şi bărbaţi înarmaţi

Confruntări produse marți între forțele de securitate iordaniene și bărbați înarmați în regiunea Irbid din apropierea frontierei cu Siria au făcut morți și răniți, potrivit unei surse din serviciile de securitate iordaniene, informează AFP și Reuters.

02 mart. 2016, 04:24
Morţi şi răniţi în confruntări între forţele de securitate şi bărbaţi înarmaţi

Confruntările, care au continuat în timpul nopții, au izbucnit după mai multe percheziții efectuate de forțele de securitate contra unor persoane „în afara legii” la Irbid, la 80 km nord de Amman, a declarat această sursă citată de agenția oficială Petra.

Potrivit televiziunii de stat citând oficiali iordanieni, operațiunea din Irbid a implicat sute de membri ai forțelor de securitate.

Cu toate acestea, mass-media iordaniene au anunțat că luptele au avut loc între forțele de securitate și „extremiști”, sugerând că aceștia erau jihadiști.

Confruntările au făcut trei răniți în rândul forțelor de securitate, precum și morți și răniți în cealaltă tabără, a adăugat sursa din securitate, fără a furniza alte cifre.

Orașul Irbid este situat la câțiva kilometri de frontiera cu Siria unde forțele de securitate iordaniene arestează regulat traficanți de droguri sau jihadiști ce încearcă să se alăture grupurilor extremiste în Siria.