Moscova ameninţă Ucraina cu un DEMERS CORESPUNZĂTOR la ÎNCĂLCAREA graniţelor sale

Încălcarea de către militari ucraineni a graniţelor de stat ale Rusiei, în Lugansk, va atrage după sine 'un demers corespunzător' din partea Federaţiei Ruse, a confirmat vineri, pentru ITAR-TASS, purtătorul de cuvânt al preşedinţiei ruse, Dmitri Peskov, potrivit Agerpres.

RomaniaTV.net
13 iun. 2014, 19:04
Moscova ameninţă Ucraina cu un DEMERS CORESPUNZĂTOR la ÎNCĂLCAREA graniţelor sale

Încălcarea graniţelor Rusiei de către militarii ucraineni va atrage după sine ‘un demers corespunzător’, a ameninţat Moscova, după ce, vineri, două transportoare blindate ucrainene au trecut frontiera.

‘A avut loc o încălcare a graniţei de stat şi încă de către unităţi militare’, a spus Peskov, precizând că iniţial unul, apoi al doilea transportor blindat au trecut graniţa. ‘A fost o încercare de nesupunere în faţa grănicerilor ruşi’, a declarat secretarul de presă al lui Vladimir Putin.

Preşedintele rus a dispus ca Ministerul de Externe de la Moscova să facă un demers în privinţa violării frontierii de două blindate ucrainene, transmite lifenews.ru.

Citeşte şi Ministerul ucrainean de Interne: TREI TANCURI RUSEŞTI ne-au trecut graniţa VIDEO. UPDATE

Incidentul a avut loc vineri, în regiunea Rostov care se mărgineşte cu regiunea Lugansk din Ucraina.Potrivit unei surse din cadrul Serviciului de Grăniceri, unul din blindate se afla într-o operaţiune de contraatac  pe teritoriul regiunii Lugansk. Publika.md precizează că între Ucraina şi Rusia nu este demarcată clar linia de frontieră.

Pe de altă parte, Secretarul general al NATO, Anders Fogh Rasmussen, a declarat vineri că în cazul în care informaţiile potrivit cărora tancuri ruseşti ar fi pătruns, joi, în estul Ucrainei se confirmă, aceasta va marca o escaladare gravă a crizei din zonă, informează Reuters.