Moscova anulează o întâlnire importantă cu o oficialitate americană, în replică la sancţiunile impuse Rusiei

Adjunctul ministrului de externe rus Serghei Riabkov a anunțat miercuri că a anulat întâlnirea sa cu subsecretarul de stat american Thomas Shannon - prevăzută pentru vineri - ca răspuns la noile sancțiuni impuse de Washington contra Rusiei, transmite Reuters.

21 iun. 2017, 16:03
Moscova anulează o întâlnire importantă cu o oficialitate americană, în replică la sancţiunile impuse Rusiei

SUA au adăugat, marți, 38 de nume pe lista entităților supuse sancțiunilor în legătură cu acțiunile Rusiei în estul Ucrainei. Numele adăugate marți pe lista respectivă includ 19 persoane fizice și 19 organizații.

Această măsură este ‘o continuare a tendinței stabilite de administrația Obama cu scopul de a ruina relațiile dintre țările noastre’, a menționat Riabkov într-o declarație postată pe site-ul Ministerului de Externe rus.

”Acțiunile Statelor Unite golesc de valoare afirmațiile Washingtonului conform cărora dorește dialog cu Moscova”, adaugă declarația citată.

Serghei Riabkov declarase luni că se va întâlni cu Thomas Shannon la Sankt Petersburg, pe 23 iunie, pentru a discuta despre ‘probleme existente în relațiile bilaterale’, potrivti Agerpres.

Citeşte şi Ministrul rus al Apărării, Serghei Şoigu: Rusia întăreşte flancul vestic ca răspuns la acţiunile NATO

În urmă cu cinci zile, Senatul american a adoptat noi sancțiuni împotriva Rusiei, împreună cu un mecanism care nu-i va permite președintelui Donald Trump să ia vreo decizie privind suspendarea oricărei astfel de măsuri contra Moscovei.

Actul normativ urmează să fie examinat și de Camera Reprezentanților a Congresului american, unde însă verdictul este deocamdată incert. Textul include o prevedere conform căreia președintele SUA nu va putea să reducă sau să elimine aceste sancțiuni fără aprobarea Congresului.