Moscova avertizează Washingtonul: Rusia va riposta dacă SUA se retrag din tratatul INF

Preşedintele Vladimir Putin a avertizat luni că Rusia va riposta dacă Statele Unite se retrag din tratatul privind forţele nucleare intermediare (INF), informează agenţiile de presă ruse. 

19 nov. 2018, 19:58
Moscova avertizează Washingtonul: Rusia va riposta dacă SUA se retrag din tratatul INF

Putin a discutat posibilităţile de reacţie ale Rusiei cu oficiali din Ministerul Apărării de la Moscova şi a adăugat că este gata să dialogheze cu Washingtonul despre tratat.

Preşedintele american Donald Trump a anunţat pe 22 octombrie că Statele Unite se vor retrage din INF, dar – potrivit agenţiei TASS – nu a notificat încă oficial Moscova despre această decizie. Pe 15 noiembrie, subsecretarul de stat american pentru controlul armamentului, Andrea Thompson, a declarat că Washingtonul nu a luat încă o decizie definitivă privind soarta tratatului încheiat cu fosta Uniune Sovietică, în 1987, pe care Rusia şi l-a asumat după destrămarea URSS, informează Agerpres

Serghei Riabkov, adjunct al ministrului rus al apărării, a apreciat luni că SUA intenţionează să denunţe INF nu din cauza presupuselor încălcări ale tratatului de către Rusia, ci fiindcă nu îşi pot menţine altfel superioritatea militară.