Moscova cere anchete asupra crimelor comise în Ucraina

Toate crimele comise în contextul operaţiunii speciale lansate în sud-estul Ucrainei trebuie să facă obiectul unor anchete minuţioase care să permită pedepsirea celor vinovaţi, a declarat miercuri diplomaţia rusă, potrivit Agrepres.

24 sept. 2014, 11:51

„Poziţia rusă rămâne neschimbată: considerăm că toate crimele comise în cursul operaţiunii duse de autorităţile ucrainene trebuie să facă obiectul unor anchete minuţioase şi nu numai să figureze în documente. Cei vinovaţi trebuie să suporte pedepsele pe care le merită”, a afirmat delegatul pentru drepturile omului din cadrul Ministerului rus de Externe, Konstantin Dolgov, citat de RIA Novosti, potrivit Agerpres.

El a anunţat anterior că forţele de autoapărare din Doneţk au descoperit, la 60 de kilometri de Doneţk, în estul Ucrainei, o groapă comună în care au fost găsite corpurile a patru civili, trei din acestea fiind ale unor femei. Forţele ucrainene au negat implicarea loc în uciderea civililor, dar insurgenţii susţin că aceste crime au fost comise de Garda naţională ucraineană, scrie agenţia de presă rusă.

Conflictul din Ucraina a făcut până în prezent 3.245 de morţi, potrivit ultimului bilanţ al ONU prezentat marţi la Geneva în faţa Consiliului Naţiunilor Unite pentru Drepturile Omului de către Ivan Simonovic, adjunct al secretarului general al organizaţiei. Reprezentantul ONU pentru drepturile omului a precizat că acest bilanţ ar putea fi mult mai ridicat, întrucât cel prezentat are la bază doar sursele disponibile.