Moscova susţine că are dovezi de imixtiune a SUA în alegerile din Rusia

Ministrul adjunct de externe rus Serghei Riabkov a declarat luni că Moscova deţine dovezi că SUA încearcă să influenţeze apropiatele alegeri prezidenţiale din Rusia, a relatat agenţia de presă rusă RIA, citată de Reuters.

05 mart. 2018, 12:11
Moscova susţine că are dovezi de imixtiune a SUA în alegerile din Rusia

Statele Unite ale Americii încearcă să semene haos în Rusia, iar sancţiunile impuse de Washington urmăresc destabilizarea Rusiei, a afirmat Riabkov, citat şi de Interfax.

Alegerile prezidenţiale din Rusia – care conform sondajelor vor fi câştigate fără efort de actualul preşedinte Vladimir Putin – sunt prevăzute pentru 18 martie, potrivit Agerpres.

Serviciile americane de informaţii au acuzat Moscova că a intervenit în alegerile prezidenţiale din 2016 din SUA, acuzaţii respinse ferm de Rusia. În februarie, un juriu federal din SUA a decis inculparea a 13 cetăţeni ruşi şi a trei organizaţii din Rusia pentru amestec în alegeri şi în procesul electoral american, a anunţat biroul procurorului special Robert Mueller, care anchetează presupusa ingerinţă rusă, potrivit Agerpres.

Într-un interviu difuzat vineri noaptea de NBC TV, Putin a cerut ca SUA să aducă dovezi concrete privind implicarea unor cetăţeni ruşi în campania pentru alegerile prezidenţiale din 2016.