Moscova, vizată de atentate teroriste la reţeaua de transport în comun. Patru jihadişti au fost arestaţi

Reprezentanţii FSB au anunţat joi după-amiază arestarea a patru presupuşi jihadişti ai Statului Islamic, care plănuiau atentate asupra sistemului de transport public din metropola Moscova, transmite Russia Today.

25 mai 2017, 14:05
Moscova, vizată de atentate teroriste la reţeaua de transport în comun. Patru jihadişti au fost arestaţi

Autorităţile ruse au arestat patru presupuşi jihadişti ai Statului Islamic, care plănuiau atentate la Moscova. ”Serviciul Federal de Securitate a arestat patru membri ai unei grupări teroriste, care era formată din cetăţeni din Rusia şi din alte ţări din regiunea Asiei Centrale, în Moscova. Aceştia pregăteau atentate teroriste cu dispozitive explozibile improvizate asupra infrastructurii de transport din Moscova”, se arată într-un comunicat al FSB.

Cei patru presupuşi militanţi erau membri ai Statului Islamic. De asemenea, agenţii ruşi au descoperit un laborator de fabricare a unor explozibili în urma percheziţiilor din Moscova, potrivit news.ro.

Citeşte şi Serviciile de securitate britanice au dejucat 18 atentate teroriste

”Am descoperit în timpul percheziţiilor un laborator de fabricare a unor explozibili, precum şi dispozitive explozibile improvizate cu şrapnel, care erau pregătite pentru detonare”.

Agenţii FSB au ridicat şi mai multe arme automate, muniţie, grenade, precum şi literatură şi videoclipuri cu propagandă teroristă şi extremistă.

Presupuşii terorişti aveau de gând să plece în Siria pentru a lupta alături de jihadiştii Statului Islamic, după lansarea unor atentate la Moscova.