Motanul Hank candidează la un fotoliu senatorial în Virginia

Hank are 9 ani, este deja "copt" (63 de ani, după vârsta umană), este un candidat indepent şi este pus pe fapte mari, având o campanie electorală cu teme bine stabilite.

RomaniaTV.net
14 mart. 2012, 10:56
Motanul Hank candidează la un fotoliu senatorial în Virginia

Hank a fost salvat de pe străzi de asociatia Animal Allies din Fairfax Station. Acum este un motan respectabil şi plin de bune intenţii. El vrea să creeze locuri de muncă pentru şomerii cu patru lăbuţe şi face deja lobby în acest sens pe lângă autorităţile statului, astfel încât fiecare pisică să aibă un bol plin cu lapte şi un adăpost, mai precis o locuinţă şi o familie în care să fie adoptată.

Lui Hank îi place încă să hoinărească pe străzi, nu prea suportă hainele, dar uneori nu are încotro şi se comportă ca un gentleman când vine vorba de obligaţiile oficiale şi de „etichetă”. Astfel el onorează întotdeauna întrunirile publice, mai ales acum în campanie, apărând la gât cu cîte o cravată impecabilă şi foarte şic, scrie presa americană.

Washington Post dezvăluie că Hank are un cont pe Twitter şi o reclamă de campanie pe YouTube. Îi place să socializeze, iar „dacă vreun agent de lobby vrea să ajungă la el, cel mai bine ar face să se prezinte cu o bucată de brânză” pentru a se bucura de atenţia candidatului patruped, a informat directorul său de campanie, Matthew O’Leary.

Potrivit contului sau de Twitter, Hank vrea să facă o schimbare şi în privinţa Drepturilor Omului, legată protecţia  informaţiilor personale.

Nu este pentru prima oară când un animal a candidat pentru o funcţie publică. Legea prevede că senatorii trebuie să fie fiinţe umane, însă unele animale au câştigat şi alegeri locale.

In orăşelul Rabbit Hash din Kentucky este primar un câine, iar în Sunol, California, a fost primar un alt căţel, în anii ’80.