Moţiunea de cenzură „Ajunge! Guvernul Dragnea – Dăncilă, ruşinea României!”, citită luni în plenul Camerelor reunite

Moţiunea de cenzură "Ajunge! Guvernul Dragnea - Dăncilă, ruşinea României!" a fost citită luni în şedinţa comună a Camerei Deputaţilor şi Senatului, votul fiind programat joi.

RomaniaTV.net
17 dec. 2018, 05:33
Moţiunea de cenzură „Ajunge! Guvernul Dragnea – Dăncilă, ruşinea României!”, citită luni în plenul Camerelor reunite

UPDATE. Preşedintele PNL Ludovic Orban consideră că, „dacă cineva mai avea un dubiu privitor la necesitatea de a vota moţiunea de cenzură, după delirul paranoic al lui Liviu Dragnea de ieri, orice dubiu s-a spulberat”. În opinia saa, prin discursul rostit la Consiliul Naţional al PSD, Dragnea şi-a arătat adevărata faţă de om născut în sistemul comunist, incapabil să înţeleagă democraţia, incapabil să înţeleagă poziţia României de astăzi, de stat european, de stat membru al Uniunii Europene, de stat membru al NATO.

UPDATE: Ultimele calcule înainte ca moţiunea de cenzură să fie votată în Parlament. Sunt negocieri care se poartă în ultima zi pentru ca această moţiune să treacă. În ședința comună a Senatului și Camerei Deputaților în care Opoziţia a citit textul moțiunii cu care vrea să demită Guvernul Dăncilă. În tot acest timp, doi deputaţi care au demisionat din PSD pentru a se înscrie în Pro România s-au întors la vechiul partid.

UPDATE: Senatul va lucra numai în plen reunit luni, când se va citi moţiunea de cenzură împotriva Guvernului, urmând ca miercuri senatorii să dezbată în şedinţă prelungită inclusiv proiectele de pe ordinea de zi de astăzi, a anunţat senatorul PSD Claudiu Manda, vicepreşedinte al Senatului, după şedinţa Biroului permanent.

„Am stabilit astăzi cu colegii să avem doar şedinţa de plen reunit al Camerei Deputaţilor şi Senatului, înţeleg că va dura cel puţin vreo trei ore, pe de o parte citirea moţiunii, plus voturile, vot cu apel nominal. A rămas ca ordinea de zi pe care o aveam pentru ziua de astăzi a şedinţei plenului Senatului să fie toată, inclusiv cea de miercuri, să fie dezbătută miercurea aceasta. S-ar putea să avem o şedinţă un pic mai lungă, dar plenul va decide dacă o să avem vot final pe iniţiative cu caracter organic, pe de o parte, şi pe de altă parte dacă vom prelungi programul de lucru, având în vedere că intenţionăm să parcurgem cât mai multe iniţiative legislative”, a precizat Manda.

În ce priveşte priveşte poziţia pe care o va adopta joi majoritatea parlamentară la votul final pe moţiune, Manda a spus că acest lucru se va decide în cadrul grupurilor parlamentare, însă a menţionat că în mod clar nu o va susţine.

Vicepreşedintele Camerei Deputaţilor Florin Iordache declara vineri că cea mai mare parte a colegilor de la PSD vor pleca acasă miercuri, după şedinţa de vot final, dar apoi, la insistenţele jurnaliştilor a spus că va fi asigurat cvorumul de şedinţă la moţiune, o decizie finală pe acestă temă fiind aşteptată luni.

”Dacă tot au depus atât de târziu şi în bătaie de joc această moţiune, nici nu îşi doresc să treacă. În Birourile Permanente a venit azi doar un reprezentant al Opoziţiei. Dacă tratezi aşa şi demonstrezi că nu te interesează, e clar că nu îi doreşti să treacă. Să vedem dacă vor avea voturi măcar câte semnături”, a declarat Iordache după şedinţa Birourilor Permanente reunite ale celor două Camere.

Opoziţia a depus vineri, moţiunea de cenzură „Ajunge! Guvernul Dragnea – Dăncilă, ruşinea României!”, demersul fiind semnat de 163 de parlamentari. PNL, USR şi PMP afirmă, în document, că programul de guvernare ar trebui să se numească ”Programul de Guvernare după anul 2021 …”, toate angajmentele fiind amânate după această dată.

În plus, potrivit opoziţiei, pentru un incompetent dovedit, PSD-ALDE are cel puţin alte 3-4 rezerve şi mai slab pregătite, România e aruncată în instabilitate pentru Liviu Dragnea, moartea pândeşte în spitalele româneşti, educaţia e subfinanaţată, iar în privinţa infrastructurii se înregistrează cel mai mare deficit. Guvernului i se reproşează numărul mare de ministere, de secretari şi de subsecretari de stat plătiţi regeşte.

Carmen Dan este prezentată ca ministrul care a dirijat bastoanele şi lacrimogenele împotriva cetăţenilor paşnici, ministrul Agriculturii drept „groparul zootehniei româneşti”, Tudorel Toader este icoana la care se închină toţi condamnaţii din penitenciare şi recidiviştii eliberaţi, iar ministrul. Finanţelor este cel care „încă mai confundă ministerul cu discotecile”.

În opinia semnatarilor, este periculos pentru interesele naţionale ca ţara să rămână pe mâna acestui grup infracţional organizat, care distruge statul de drept şi dinamitează stabilitatea politică şi economică a României.